Η «Θάλεια» έβαλε άνω τελεία στο καλοκαίρι

ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2020 15:00

Μια μικρή ανάπαυλα από το καλοκαίρι αποτέλεσε η χθεσινή ημέρα για την πόλη της Λάρισας. Η έντονη βροχόπτωση και οι χαμηλές θερμοκρασίες άλλαξαν το σκηνικό σε όλη την περιοχή με αποτέλεσμα να γίνει αισθητή η παρουσία της «Θάλειας», όπως ονομάζεται η κακοκαιρία.


Χθες εξάλλου ήταν σε πλήρη ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που είχε εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Οι βροχές και οι καταιγίδες αποτέλεσαν και πάλι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, η οποία έπληξε κατά κύριο λόγο τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Παράλληλα, οι καταιγίδες συνοδεύονταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ
Τα πρωτοβρόχια ξεκίνησαν νωρίς φέτος στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Τυρνάβου και Τεμπών. Η έντονη βροχόπτωση που θύμισε φθινόπωρο ξεκίνησε το πρωί και συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα.
Πέρα από την έντασή της δεν δημιούργησε προβλήματα, αλλά αντιθέτως για πολλές καλλιέργειες, όπως οπωροφόρα και αμπέλια, βαμβάκια, καλαμπόκια κ.λπ., υπήρξε ευεργετική, αφού αγρότες αυτήν την περίοδο ποτίζουν σχεδόν κάθε μέρα.
Χθες το Γραφείο Άρδευσης είχε λιγότερα αιτήματα άρδευσης από τα μέλη του και σύμφωνα με τον προϊστάμενο άρδευσης κ. Κώστα Ντάλλα μάλλον η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή.
Το μόνο αρνητικό από τη χθεσινή βροχόπτωση είναι ότι λόγω της λάσπης στα χωράφια κάποιες εργασίες που ήταν γίνουν σήμερα θα πάνε μία μέρα πίσω.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020.
Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στην Κεντροδυτική Μακεδονία, οι οποίες από το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά σε όλα τα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 18 έως 34, στη Θράκη από 21 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 31, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 29, και στην Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass