Παρατείνεται η «καραντίνα» στον Αμπελώνα

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΈΑ ΑΠΟΦΑΣΗ -ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2020 15:00

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Παραμένει σε καραντίνα ο Αμπελώνας μέχρι τις 31 Αυγούστου λόγω του κορονοϊού COVID-19

μετά από παράταση της προηγούμενης διάταξης της κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών. Η παράταση αποφασίστηκε για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Η είδηση έφερε αναστάτωση, δυσφορία, αλλά και ανησυχία στους κατοίκους του Αμπελώνα, αλλά και σε όσους έχουν επαγγελματικές σχέσεις με την πόλη και την περιοχή ευρύτερα. Η «Ε» βρέθηκε στον Αμπελώνα και μίλησε με την πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βούλα Τσακνάκη, η οποία καλεί και σήμερα τους συμπολίτες της να δείξουν υπευθυνότητα, υπομονή και να τηρηθούν και τα νέα χθεσινά μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού. Τη συνδρομή να αντιμετωπιστεί η οικονομική ασφυξία που έχει επέλθει με τη σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες μετά και τη χθεσινή απόφαση παράτασης της καραντίνας στον Αμπελώνα ζητά ο πρόεδρος των Επαγγελματιών και Εμπόρων Αμπελώνα, κ. Σπύρος Γκατζηρούλης.

Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ
Τα νέα μέτρα που παρατείνονται είναι τα εξής:
- Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24.00 έως τις 07.00 της επομένης.
- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
-Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως και την 31η Αυγούστου και ώρα 06.00 π.μ.

ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση για συνέχιση των μέτρων στον Αμπελώνα μέχρι 31 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του ΚΥΤ Τυρνάβου κ. Ιωάννης Αντωνόπουλος, το Περιφερειακό Ιατρείο συνεχίζει να λειτουργεί με αυξημένα μέτρα πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς. Συγκεκριμένα,
- Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους όσοι προσέρχονται στο ιατρείο για οποιονδήποτε λόγο.
- Η συνταγογράφηση όσων έχουν κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού, πραγματοποιείται μετά από συνεννόηση με το τμήμα υποδοχής και αποφεύγεται εκτός ειδικών περιπτώσεων η είσοδος στον εσωτερικό χώρο του ιατρείου.
- Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διαχείριση των «ύποπτων» περιστατικών, όσοι έχουν ήπια συμπτώματα, και δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες συστήνεται να παραμείνουν στο σπίτι και να επικοινωνήσουν με το ιατρείο (24920 31304) ή με τον ιατρό τους αν τα συμπτώματα επιμένουν ή αν το κρίνουν απαραίτητο και νωρίτερα.
- Η επικοινωνία με γιατρό, να είναι πιο άμεση αν τα συμπτώματα αφορούν ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα ηλικιωμένους. Όλα τα παραπάνω μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή και συνεχίζονται και στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου (τηλ. 2492 350000 και 24923 350028).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass