Το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας έσπασε τη σιωπή του

Με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη να εγκαινιάζουν μία νέα εποχή

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2020 21:03

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες υποδέχτηκε χθες το απόγευμα το Αρχαίο Θέατρο

της Λάρισας έναν μικρό αριθμό θεατών που παρακολούθησε την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη. Οι Λαρισαίοι που κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν μία θέση στην παράσταση προσήλθαν στον χώρο με μάσκες και κάθισαν σε καρέκλες εντός της σκηνής με αποστάσεις μεταξύ τους. Λίγο πριν τη δύση του ηλίου, το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας έσπασε τη σιωπή του ...με το συγκλονιστικό δράμα του Ευριπίδη που παρουσίασε η Ομάδα Χρώμα, στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή. Το εξαιρετικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις δυναμικές ερμηνείες των ηθοποιών καθήλωσαν τους θεατές. Συγκλονιστική και η Λαρισαία ηθοποιός Κωνσταντίνα Τάκαλου, που με διπλό ρόλο υποδύθηκε τον ισχυρό και ατρόμητο Πενθέα και την Αγαύη. Γυμνόστηθη με καθηλωτική ερμηνεία κι ένα σχοινί τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό και τα μάτια της, η Ηλέκτρα Καρτάνου ερμήνευσε τον Αγγελιοφόρο Β’ ενώ και οι υπόλοιποι ηθοποιοί γοήτευσαν τους θεατές που τους χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα. Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης η βουλευτής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κ. Καλαμπάκας, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κυριακή Σπανού, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την παράσταση παρακολουθούσαν και οι θαμώνες παρακείμενων καταστημάτων εστίασης από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες.

Ο ΣΙΚΑΕΛ
Εν τω μεταξύ, με σχετική προχθεσινή ανακοίνωσή του -που υπογράφει ο πρόεδρός του Αλ. Σακελάρης, ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Εστίασης Λάρισας, αναφέρεται στα περιοριστικά μέτρα που είχε εξαγγείλει ο Δήμος Λαρισαίων για τα καταστήματα πέριξ του θεάτρου με αφορμή την παράσταση. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Οι άνθρωποι της εστίασης και της διασκέδασης στην πόλη μας έχουν αποδείξει ότι προσπαθούν κάθε μέρα να εξυπηρετούν τον πολίτη αυτής της πόλης, καθώς και όλους τους επισκέπτες της.
Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχές το ύφος της ανάρτησης του Δήμου Λαρισαίων στα social media για ένα τόσο σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός που όλοι συμφωνούμε και το υποστηρίζουμε από την πρώτη ημέρα. Θα θέλαμε, λοιπόν, να ενημερώσουμε τους αρμόδιους και να εγγυηθούμε ότι οι συνάδελφοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου θα αποδείξουν ότι η τέχνη και ο πολιτισμός δεν απειλείται από ένα επάγγελμα που υπάρχει, όπως και το αυριανό έργο που θα απολαύσουν όσοι τυχεροί παρευρεθούν, εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Και ίσως ποιος ξέρει και αυτό ακόμη το έργο να έχει γραφτεί από τον Ευριπίδη παρέα με ένα ποτήρι κρασί στο μαγαζί ενός αρχαίου συναδέλφου στην αρχαία Πέλλα! Καλή θέαση», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass