ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ «ΚΑΡΦΙ» ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Από το φιλέ στο... ντεφιλέ

* Η 20χρονη βολεϊσμπολίστρια, Ιωάννα Γίτση αναδείχθηκε «Μις Θράκη» και τώρα διαγωνίζεται σε διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς αλλά παραμένει προσγειωμένη...

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2014 20:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:26

 

 

Του Κ. Γκιάστα

Συγκοινωνούντα δοχεία αν μη τι άλλο, ο αθλητισμός με την ομορφιά, τη μόδα και γενικότερα το life style. Εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αθλητές και αθλήτριες «περνάνε» έτσι για δοκιμή στην άλλη πλευρά και τελικά τα καταφέρνουν εξίσου καλά. Κάποιοι επιστρέφουν στον αθλητισμό, άλλοι μένουν στο ευρύτερο χώρο του μόντελινγκ και αρκετοί τα συνδυάζουν.

Μια απ αυτές τις περιπτώσεις είναι και η Λαρισαία Ιωάννα Γίτση που από τα φιλέ πήρε μια γεύση... ντεφιλέ και μάλιστα με διακρίσεις και ευκαιρίες.

Η 20χρονη βολεϊμπολίστρια σπουδάζει στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ζει στην πόλη της Θράκης τα τελευταία τρία χρόνια. Πριν από λίγες ημέρες πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό ομορφιάς με την επωνυμία «Μις Θράκη» και πραγματικά διέπρεψε καθώς πήρε τον τίτλο. Ένας τίτλος που της δίνει αυτόματα και το εισιτήριο συμμετοχής σε διεθνή διαγωνισμό.

Αθλητισμός και ομορφιά λοιπόν. Δεν είναι τυχαίο πως πριν από δύο χρόνια σε ανάλογο διαγωνισμό είχε διακριθεί η αθλήτρια του χάντμπολ, Βερόνικα Στασίνοφ, και ήδη κάνει καριέρα και στον χώρο του μόντελινγκ.

«Εγώ, όχι δεν το βλέπω επαγγελματικά το μόντελιγνκ» δηλώνει στην «Ε» η Λαρισαία αθλήτρια που δείχνει αρκετά προσγειωμένη «Το κομμάτι του μόντελινγκ κρατάει 3 με 5 χρόνια, άντε το πολύ 7. Από κει και μετά τι;».

Η Ιωάννα Γίτση έχει το βόλεϊ και αν μη τι άλλο θέλει να επενδύσει όσο πιο πολύ μπορεί: «Στόχος μου είναι να τελειώσω τις σπουδές μου και να πάρω την ειδικότητα προπονητικής πάνω σε αυτό που αγαπώ περισσότερο και είναι το βόλεϊ. Αν τώρα μπορέσω να κάνω και ένα μεταπτυχιακό θα είναι επιτυχία γιατί θέλω να επικεντρωθώ στην αθλητική ψυχολογία».

Και αφού πήγε η κουβέντα στην ψυχολογία μας μίλησε για τη δική της ψυχολογία ενόψει του διεθνούς διαγωνισμού που θα λάβει χώρα στη γειτονική Κατερίνη. «Εγώ δεν το βλέπω με άγχος. Θα πάω εκεί γνωρίζοντας τις δυνατότητές μου και απλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Δεν έχω βλέψεις για διάκριση απλά θέλω να κερδίσω εμπειρίες από τη συμμετοχή μου. Μ’ αρέσει να μην απογοητεύομαι και να αυταπατώμαι αλλά να κοιτάω την αλήθεια κατάματα».

Θέλει θάρρος και αυτογνωσία για να βλέπεις την πραγματικότητα τόσο διάφανα και χωρίς τεθλασμένες γραμμές. «Ο αθλητισμός μου έχει μάθει να εκτιμώ την κατάσταση όσο καλύτερα γίνεται». Η Ιωάννα παίκτρια της ΕΑΛ για πολλά χρόνια τώρα αγωνίζεται στην Αλεξανδρούπολη και στην Α2 Εθνική κατηγορία μας μίλησε και για το βόλεϊ. «Όπως και το μόντελινγκ έτσι και το βόλεϊ δεν έχουν επαγγελματικές βάσεις στην Ελλάδα. Ακόμα και στις λεγόμενες επαγγελματικές κατηγορίες οι καταστάσεις και οι αμοιβές δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι ή όπως είναι σε άλλα κράτη που υπάρχει επαγγελματισμός».

Δύσκολος ο δρόμος τόσο του αθλητισμού όσο και του μόντελιγνκ και με πολλές θυσίες. «Και στους δύο τομείς χρειάζονται θυσίες. Θυσιάζεις τον χρόνο σου, τις επιλογές σου, τη διασκέδασή σου και τους φίλους. Όλα αυτά φυσικά αν θέλεις να πετύχεις και να κάνεις κάτι σωστά. Γυμναστική, διατροφή, προπόνηση καθημερινά. Τώρα αν βρεις και κάποιο χορηγό έχεις καλώς...».

Καλύτερος χορηγός όμως δεν είναι άλλος από την οικογένεια. «Η μαμά μου ενθουσιάστηκε πολύ και την ευχαριστώ όπως τη γιαγιά μου και ακόμα περισσότερο τον πατριό μου που ήταν και είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειάζομαι».

Στον αστερισμό του αθλητισμού και στα όρια του μόντελινγκ η νεαρή Λαρισαία. Κάποτε τόσο ο ένας χώρος όσο και ο άλλος εκτός από δόξα, φήμη και αναγνωρισιμότητα είχε και χρήμα. Τώρα στην Ελλάδα της κρίσης οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά τα κάνουν επειδή τα αγαπούν και φυσικά οι διακρίσεις έχουν περισσότερο νόημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass