Ανεξαρτητοποιείται από την παράταξη Ροντούλη ο Ανδρέας Ξηρομερίσιος

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2020 15:11

Την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική παράταξη «Δράση Πολιτών» του

Αστέριου Ροντούλη ανακοίνωσε, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιαννόπουλο, ο Τυρναβίτης γιατρός Ανδρέας Ξηρομερίσιος. Εξέλιξη που ανακατεύει ακόμη περισσότερο την τράπουλα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, αλλά ενδεχομένως ενισχύσει τη δημοτική αρχή του Γ. Κόκουρα. Η ανεξαρτητοποίηση Ξηρομερίσιου από την ομάδα Ροντούλη δεν πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου, αφού αποτελούσε κοινό μυστικό ότι οι δυο τους είχαν χαράξει διαφορετική πορεία κι είχαν διαφορετική προσέγγιση των δημοτικών θεμάτων.
Σε αυτά εστιάζει και τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του ο κ. Ξηρομερίσιος, αφού στην επιστολή του αναφέρει ότι «ο Δήμος Τυρνάβου, με το σημερινό εκλογικό σύστημα δεν έχει την πολυτέλεια άσκησης μιας στείρας αντιπολίτευσης, με σκληρά χαρακτηριστικά». Υπενθυμίζεται ότι στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, ο μεν κ. Ξηρομερίσιος είχε υπερψηφίσει την πρόταση της δημοτικής αρχής, ο δε κ. Ροντούλης την καταψήφισε. Ακόμη ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος επικαλείται και πολιτικούς λόγους στην απόφασή του, οι οποίοι σχετίζονται με τη συνεργασία του κ. Ροντούλη με το κόμμα του Κυρ. Βελόπουλου. Το επόμενο διάστημα απομένει να φανεί αν η φράση του κ. Ξηρομερίσιου «έφθασε λοιπόν η ώρα να στηρίξω και έμπρακτα τον πολιτικό χώρο, στον οποίο ανήκω» μεταφραστεί και σε πιο στενή συνεργασία με τη δημοτική αρχή του Γιάννη Κόκουρα.
 Αναλυτικότερα ο Ανδρέας Ξηρομερίσιος αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του: «Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης και δηλώνω ότι πολιτικοί κι άλλοι λόγοι με αναγκάζουν να καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «Δράση Πολιτών», με την οποία αναδείχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019 στον Δήμο Τυρνάβου.
Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων από τον επικεφαλής της παράταξης Στ. Ροντούλη, με τον οποίο πλέον διαφοροποιούμαι και πολιτικά. Έφθασε λοιπόν η ώρα να στηρίξω και έμπρακτα τον πολιτικό χώρο, στον οποίο ανήκω.
Ακόμη η έννοια της δημιουργικής και γόνιμης αντιπολίτευσης και η αναζήτηση των συγκλίσεων για το καλό του τόπου, τις οποίες υποσχεθήκαμε να υπηρετούμε αμέσως μετά τις εκλογές, αντικαταστάθηκαν από μια στείρα αντιπολίτευση. Οι Τυρναβίτες απαιτούν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ενότητα, συνεργασία και σύνθεση απόψεων για τα μείζονος σημασίας ζητήματα της πόλης. Ο Δήμος Τυρνάβου, με το σημερινό εκλογικό σύστημα δεν έχει την πολυτέλεια άσκησης μιας στείρας αντιπολίτευσης, με σκληρά χαρακτηριστικά. Αν και μικρός Δήμος, η επαρχία έχει μεγάλες ανάγκες και αντίστοιχος είναι ο χώρος για όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν. Συνειδητή μου επιλογή από εδώ και πέρα είναι να μιλάω μόνο για το αύριο και όχι για το χθες. Ο Τύρναβος δεν μπορεί να πάει στο αύριο με τις αντιλήψεις του χθες. Να μιλάω με προτάσεις για το μέλλον της περιοχής μας. Επιθυμώ να συμβάλω στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού για τον Δήμο μας, θέλω στο τέλος της θητείας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο να κριθώ για αυτά που έκανα και όχι για αυτά που εύκολα δήλωσα και υποσχέθηκα.
Διαβεβαιώνω τους συνδημότες μου ότι θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό του Δήμου και τα συμφέροντα των δημοτών. Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας και τους ψηφοφόρους του Δήμου Τυρνάβου, οι οποίοι σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις με ανέδειξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη «Δράση Πολιτών». Σε αυτούς και μόνο σε αυτούς λογοδοτώ».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass