Σήμερα σε πολιτική κηδεία το «αντίο» στον Βαγγ. Μπούτα

Στις 3 το μεσημέρι στην κοινότητα Μητρόπολη Καρδίτσας

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2020 15:10

Στις 3 σήμερα το μεσημέρι στην κοινότητα Μητρόπολη Καρδίτσας θα τελεστεί

η πολιτική κηδεία του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ, Βαγγέλη Μπούτα. Στην κηδεία αναμένεται να παραστεί η ηγεσία του κόμματος και εκπρόσωποι μαζικών φορέων απ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία, όπως βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κ.ά.

Η ΕΟΑΣΝΛ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ «Ο συνάδελφος Βαγγέλης Μπούτας σύνδεσε το όνομά του με τους αγώνες και τις δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε να πληρώνονται τον μόχθο και τον κόπο τους και να γίνουν οι πραγματικοί αφέντες του τεράστιου πλούτου που παράγουν. Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη και τον προσανατολισμό του οργανωμένου αγροτικού κινήματος που εκφράζεται μέσα από τις Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, που ενώνονται και πολλαπλασιάζουν τη δυναμική τους μέσω της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Με τον Βαγγέλη Μπούτα και τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας δώσαμε κοινές και μακρόχρονες μάχες, στην καθημερινή διεκδίκηση των αιτημάτων μας, στα μεγάλα μπλόκα του αγώνα μας, με σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα το Μπλόκο Νίκαιας. Σε μια περίοδο που δεχόμαστε νέα επίθεση στο εισόδημά μας, σε μια περίοδο που το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δέχεται νέα συκοφαντική επίθεση, ώστε να το αδυνατίσουν και να σταθεί ανίσχυρο μπροστά στα επώδυνα μέτρα που ετοιμάζουν με την αναθεώρηση της ΚΑΠ της Ε.Ε., αλλά και την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις απέναντί μας, η απουσία του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα είναι αισθητή, όμως η υπόσχεση που δίνουμε είναι να συνεχίσουμε με την ίδια εντιμότητα, αγωνιστικότητα και συνέπεια την πάλη μας. Να προσεγγίσουμε και άλλους αγρότες και κτηνοτρόφους, να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε τους Συλλόγους μας, να πάρουν τη θέση του χιλιάδες νέοι αγωνιστές του αγροτικού κινήματος. Βαγγέλη Μπούτα σού ευχόμαστε καλό ταξίδι, αλλά δεν σε αποχαιρετάμε, το έργο σου και η στάση ζωής σου θα είναι μαζί μας σε αυτόν το δύσκολο, αλλά τόσο όμορφο δρόμο που έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε. Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του. Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους εκπροσώπους των Α.Σ. της Λάρισας να συμμετέχουν στην πολιτική κηδεία του Βαγγέλη Μπούτα σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. στο χωριό του, Μητρόπολη Καρδίτσας. Καλή αντάμωση Βαγγέλη στους καθημερινούς αγώνες και στο Μπλόκο της Νίκαιας!».

Ο ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Για τον θάνατό του, ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας, εξέδωσε σχετική ανακοίνωσή του η οποία αναφέρει: Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας με μεγάλη θλίψη και οδύνη αποχαιρετά τον συνδικαλιστή και ηγέτη του αγροτικού κινήματος Βαγγέλη Μπούτα και εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του, στα παιδιά και τα εγγόνια του.
Αδιαμφισβήτητα το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων έχασε έναν από τους πιο μαχητικούς του αγωνιστές. Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες του Μπλόκου της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Η ζωή και η δράση του ενέπνευσε τις νέες γενιές των συνδικαλιστών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία του τόπου μας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
* Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος αγροτοσυνδικαλιστή Ευάγγελου Μπούτα.
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του, αναφέρει σχετική ανακοίνωσή της, που υπογράφει ο πρόεδρός της, Γιάν. Γκουρομπίνος.ΤΟ ΝΑΡ
* Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, αναφέρει: ...Ο Β. Μπούτας υπήρξε αγωνιστής με σημαντική συνεισφορά στο αγροτικό κίνημα στις γραμμές του οποίου πάντα πάλευε. Αγρότης ο ίδιος, από νεαρή ηλικία στρατευμένος στις γραμμές του αγροτικού και κομμουνιστικού κινήματος, έδωσε με συνέπεια, μέσα από τις γραμμές και τις θέσεις του ΚΚΕ τη μάχη για τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, για μια άλλη κοινωνία. Το ΝΑΡ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους συντρόφους του στο ΚΚΕ.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Ανακοίνωση των ΑΣ Ελασσόνας αναφέρει: Με μεγάλη στεναχώρια και συγκίνηση αποχαιρετάμε τον συνάδελφο, τον συνδικαλιστή και πρωτοπόρο αγωνιστή της αγροτιάς και του λαού, Βαγγέλη Μπούτα. Ο «εμβληματικός» και χαρισματικός ηγέτης του αγροτικού κινήματος έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού στην αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή του Δήμου Ελασσόνας. Οι επισκέψεις του κάθε φορά στα χωριά μας, μας γέμιζαν με θάρρος και αυτοπεποίθηση για το δίκιο του αγώνα μας. Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι θα έχουμε πάντα στη θύμησή μας τον Βαγγέλη Μπούτα και από την αγωνιστική στάση ζωής του θα αντλούμε δύναμη για τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας για να μείνουμε στα χωράφια και στα κοπάδια μας.

Ο Γ. ΚΩΤΣΟΣ
Ο Βαγγέλης Μπούτας έφυγε από τη ζωή και οι Καρδιτσιώτες αγρότες θρηνούν τον χαμό ενός αγνού, ιδεολόγου αγωνιστή των δικαίων τους, αναφέρει δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κωτσού. Και συνεχίζει: Αποτελούσε μια εμβληματική προσωπικότητα που ήξερε να διεκδικεί με περίσσιο θάρρος και ισχυρά επιχειρήματα τα αιτήματα των κατοίκων της υπαίθρου. Η δράση του ήταν μακρόχρονη και πολύ πλούσια σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού, επαγγελματικού και πολιτικού βίου στον Νομό Καρδίτσας, στη Θεσσαλία, σε όλη την Ελλάδα.
Ως πρώην βουλευτής του Κ.Κ.Ε. και ηγετικό στέλεχος του αγροτικού κινήματος, βρέθηκε πολλές φορές τις τελευταίες δεκαετίες στην πρώτη γραμμή και έχαιρε της ιδιαίτερης εκτίμησης των συντρόφων, αλλά και των πολιτικών αντιπάλων του. Κι αυτό διότι ποτέ δεν λειτούργησε με ιδιοτέλεια, αντίθετα, η απλότητα και η ειλικρίνεια χαρακτήριζαν κάθε ενέργειά του ακόμα κι αν ερχόταν σε σύγκρουση με την εξουσία. Αν και επιτυχημένος επιχειρηματίας, βρισκόταν πάντα δίπλα στους χωριανούς του, στους απλούς βιοπαλεστές, αναζητώντας λύσεις στα προβλήματά τους. Πάλεψε σκληρά μέχρι το τέλος για τα πιστεύω του, για να έχει ο τόπος μας ένα καλύτερο αύριο. Ο Βαγγέλης Μπούτας ήταν ένας καλός φίλος και πολύτιμος συμβουλάτορας για μένα και η θλίψη μου για τον θάνατό του είναι μεγάλη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass