Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2020 15:13

Θα δικαιωθούν οι αγώνες εργαζομένων στον Πολιτισμό

Τονίζει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις δίκαιες αντιδράσεις με τη φίμωση και την καταστολή» τονίζει

σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας. Αναλυτικότερα σημειώνεται πως «η Κυβέρνηση που 6 μήνες τώρα αδιαφορεί πλήρως για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού, αφήνοντάς τους απροστάτευτους στη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας, αποφάσισε να εφαρμόσει για πρώτη φορά σε αυτούς τον αυταρχικό και αντισυνταγματικό νόμο που ψήφισε για τις διαδηλώσεις. Αποφάσισε τον περιορισμό της κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) στα Προπύλαια.
Αντί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία και έχουν πολλαπλασιάσει οι πολιτικές της στην οικονομία και την εργασία, η κυβέρνηση επιλέγει να αντιμετωπίσει τις δίκαιες αντιδράσεις με τη φίμωση και την καταστολή.
Όμως ξεχνάει ότι η απόγνωση που έχει δημιουργήσει δεν μπορεί να φιμωθεί, ο αγώνας για στοιχειώδη δικαιώματα, για εργασία και αξιοπρέπεια δεν περιορίζεται με νομοθετικές διατάξεις και καταστολή.
Οι αγώνες των ανθρώπων του Πολιτισμού, όπως και όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε απόγνωση από τις ανερμάτιστες και αντεργατικές πολιτικές της ΝΔ θα συνεχιστούν, μέχρι να αλλάξουν οι πολιτικές που καταστρέφουν την κοινωνία και την οικονομία. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντησή τους στην κυβέρνηση της αναλγησίας και του αυταρχισμού. Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων (και) στον χώρο του πολιτισμού θα νικήσουν».

 

Σήμερα το συλλαλητήριο γονέων

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο θα γίνει το συλλαλητήριο της Ένωσης Γονέων Λάρισας για το ασφαλές σχολείο. Οι εμπλεκόμενοι φορείς Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας, Εργατικό Κέντρο, ΟΓΕ, Σύλλογος Γιατρών Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, Σωματείο Καθαριστριών, Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και Σύλλογοι Γονέων, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής.


Δηλητηρίασαν σκύλο με φόλα

Με δηλητηριασμένη τροφή θανάτωσαν τον σκύλο 58χρονης στη Σκήτη Αγιάς. Την καταγγελία έκανε η ίδια χθες στην Αστυνομία δηλώνοντας ότι το ζώο συντροφιάς κατέληξε προχθές το πρωί μετά από κατανάλωση δηλητηριασμένης τροφής.


Τιμάται η Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Μεθαύριο Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου το βράδυ και από ώρα 22:00 έως 00:30 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Ιεράς Συνάξεως της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να προσέλθουν στην Ιερά Αγρυπνία και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία λόγω της Αγρυπνίας.


Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο την Παρασκευή

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για την εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.


Ψηφίζουν αύριο οι εστιάτορες

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέων διοικητικών οργάνων για την επόμενη τριετία εισήλθαν τα 120 μέλη του Συλλόγου Εστιατόρων και Ψητοπωλών ν. Λάρισας. Αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στον 3 όροφο του Επιμελητηρίου θα προχωρήσουν στην εκλογή του νέου 5μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των αντιπροσώπων τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και στην τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών (ΟΕΒΕΛ).
Η εκλογική διαδικασία θα γίνει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού, ενώ τα μέλη πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα. Η διοίκηση λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί για τον κλάδο, θεωρεί αναγκαία τη συμμετοχή όλων των μελών στη διαδικασία. Η ισχύς εν τη ενώσει» σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση...


Αγρυπνία στην Ι. Μ. Αγ. Τριάδος

Ανακοινώνεται εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, ότι αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου το βράδυ, θα τελεσθή εις την Ιεράν Μονήν Ιερά Αγρυπνία από τις 8.00 μ.μ. έως τη 1.00 π.μ., επί τη εορτή τής Συλλήψεως τού Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass