«Θυσιάζονται ζωές για τα συμφέροντα των πολυεθνικών»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 17ου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2020 15:24

Συζήτηση με θέμα «Αιγαίο, πεδίο θανατοπολιτικής και ανταγωνισμών - Αποδομώντας τους εθνικούς μύθους και τα εθνικά συμφέροντα» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο του 17ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Ομιλητές ήταν

το μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παναγιώτης Μαυροειδής και ο πολιτικός επιστήμονας και αρθρογράφος Δημοσθένης Παπαδάτος.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι ομιλητές «στόχος του Φεστιβάλ είναι να γίνουν κραυγές οι φωνές μας ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό και την ομοφοβία, στον πόλεμο, τα σύνορα και τον εθνικισμό, στη φτώχεια και την εκμετάλλευση, στης φύσης τη λεηλασία. Εν μέσω της πανδημίας, αναζωπυρώνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός στη Μεσόγειο, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών στη μοιρασιά των υδρογονανθράκων. Οι νέες περιφράξεις των θαλασσών με την οικοπεδοποίησή τους για τις εξορύξεις ορυκτών καυσίμων, θα καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον και θα εντείνουν την κλιματική κρίση. Θα δώσουν όμως φιλί ζωής στο σύστημα που περνάει βαθιά κρίση. Την κλιματική κρίση την ζούμε πλέον πολύ συχνά, όσο και αν τη βαφτίζουν θεομηνία, για να δικαιολογήσουν «παράπλευρες απώλειες». Οι πρόσφυγες χαρακτηρίζονται ως «εισβολείς» ώστε να νομιμοποιηθεί το διαρκές έγκλημα του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε. σε βάρος ανθρώπων που θέλησαν να γλιτώσουν από την κόλαση του πολέμου και της φτώχειας. Η φωτιά στη Μόρια αποκάλυψε και σε αυτούς που έκαναν πως δεν γνώριζαν, την εικόνα της ντροπής της ανθρωπότητας: Στρατόπεδα κολαστήρια και γυμνή ζωή χωρίς δικαιώματα».
Στον χώρο της πλατείας λειτουργούσε βιβλιοπωλείο και θεματικά περίπτερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass