Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 15:03

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

ΣΗΜΕΡΑ

Συνεδριάζει διά τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: Τροποποίηση της με αριθμ. 520/2015 Α.Δ.Σ με θέμα: «Κανονισμός παραχώρησης σχολικών γυμναστηρίων σε Αθλητικούς Συλλόγους», ως προς τα τέλη χρήσης των σχολικών γυμναστηρίων από Αθλητικούς Συλλόγους της Λάρισας. Απαλλαγή του τέλους χρήσης των σχολικών γυμναστηρίων από Αθλητικούς Συλλόγους της Λάρισας για το 3ο τρίμηνο (Μάρτιος 2020 - Μάιος 2020) του σχολικού έτους, λόγω των περιοριστικών μέτρων έναντι του Covid-19.
Συζήτηση για τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων μετά από πρόταση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας». Έγκριση παράτασης συμμετοχής του Δήμου Λαρισαίων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Playful Paradigm» / URBACT IIΙ. Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Έγκριση εκμίσθωσης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Άλσος του Αγίου Αντωνίου. Συναίνεση του Δήμου Λαρισαίων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 100 kw με σύστημα Net Metering από τη μισθώτρια στον λατομικό χώρο του δημοτικού λατομείου αδρανών υλικών στη θέση Παλιοκκλήσι Αμυγδαλέας κ.ά.

 

Αγροτική σύσκεψη στα Φάρσαλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

Σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων μεθαύριο Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 συγκαλεί η Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Φαρσάλων με θέμα τον συντονισμό και τον προγραμματισμό των ενεργειών που απαιτούνται για τη γρήγορη οικονομική αποζημίωση των πληγέντων.  Οι διοργανωτές καλούν όλους τους φορείς της επαρχίας Φαρσάλων, τους αγρότες και τους πληγέντες της κακοκαιρίας και διευκρινίζουν ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ενάντια στην πανδημία Covid-19 και ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Διά περιφοράς συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00, διά περιφοράς και μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, το Δ.Σ. Φαρσάλων, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
1) Λήψη απόφασης, για αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2020 (όγδοη 8η).
2) Λήψη απόφασης, για παραχώρηση ή μη, δημοτικού οικοπέδου για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων.

 

Καθαρή η ατμόσφαιρα στη Λάρισα

Χωρίς ατμοσφαιρική επιβάρυνση είναι η ατμόσφαιρα στην πόλη της Λάρισας, όπως δείχνουν τα στοιχεία του σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού που είναι εγκατεστημένος στο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα αιωρούμενα σωματίδια pm 10 κατέγραψαν στις 24 Σεπτεμβρίου μέσο όρο τιμών 17 μg/m3, στις 25 Σεπτεμβρίου μέσο όρο τιμών 17μg/m3, στις 26 Σεπτεμβρίου μέσο όρο τιμών 22 μg/m3 και στις 27 Σεπτεμβρίου μέσο όρο τιμών 14 μg/m3. Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr/


Υποψηφιότητες για τις εκλογές της Λαρισαϊκής Λέσχης

(Του Νίκου Γουργιώτη)

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020 και ώρα 9:00 – 15:00 θα διεξαχθούν οι εκλογές της Λαρισαϊκής Λέσχης στο «ΠΑΣΕΡΕΛΑ» 2ος όροφος (απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο). Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές έως 15 Οκτωβρίου στο larisaikilesxi@gmail.com


Μαθήματα οινολογίας
Μαθήματα οινολογίας θα πραγματοποιήσει ο Όμιλος Φίλων της Αμπέλου και του Οίνου ν. Λάρισας «Ο Διόνυσος» σε τρία επίπεδα: α) Για αρχάριους (με διάρκεια 2 μηνών) β) Για επαγγελματίες (με διάρκεια 4 μηνών) γ) Για πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ (Χημικούς, βιοχημικούς, βιολόγους, γεωπόνους, τεχνολόγους γεωπόνους κ.τ.λ) ,με διάρκεια 10 μηνών. Τα μαθήματα αρχίζουν στις 30 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410-252.079 και 6986-535.273.

 

 Καταγραφές ζημιών χωρίς προστατευτικά μέσα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 

Την άμεση χορήγηση των απαραίτητων μέσων στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι πραγματοποιούν ελέγχους στο πλαίσιο των «Επιτροπών για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε πληγείσες επιχειρήσεις της Π.Ε.» από τη θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία, ζητά με έγγραφό του ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου «δεν διατίθενται υπηρεσιακά οχήματα για την πραγματοποίηση των εν λόγω ελέγχων, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συνάδελφοι να μεταβαίνουν στους ελέγχους με ιδιωτικά οχήματα. Δεν χορηγήθηκαν στους υπαλλήλους προστατευτικά υποδήματα και αδιάβροχα. Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας ασκούν τα καθήκοντά τους με υπερβάλλοντα ζήλο και δίνουν αγώνα για να σταθεί στα πόδια της και πάλι η Θεσσαλία! Στο φιλότιμο όμως δεν μπορεί να βασίζεται η πολιτική της Περιφέρειας Θεσσαλίας και καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να υποστηρίξει υλικοτεχνικά τις Υπηρεσίες της. Γι’ αυτό απαιτούμε άμεση τη χορήγηση υπηρεσιακών οχημάτων και μέσων ατομικής προστασίας στους υπαλλήλους που πραγματοποιούν αυτοψίες για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε πληγείσες επιχειρήσεις των Π.Ε. και εν γένει όλων των υπαλλήλων που εμπλέκονται σε ελέγχους-αυτοψίες, λόγω της θεομηνίας, χωρίς καμιά καθυστέρηση».

 

 Αναφορά Β. Κόκκαλη για ιδιωτική κλινική

Γραφειοκρατική τροχοπέδη από πλευράς υπηρεσιών επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης σε ό,τι αφορά την προσπάθεια επιχείρησης στον χώρο της ιδιωτικής υγείας να εξασφαλίσει όλα τα νόμιμα εχέγγυα λειτουργίας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός με αναφορά του στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, καταθέτει την επιστολή των ιδιοκτητών ιδιωτικής κλινικής για την προσπάθεια μετεστέγασής της.

 

Εγκρίθηκε το Τμήμα Πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Αγιάς

Από το ΕΠΑΛ Αγιάς ανακοινώνεται ότι με το υπ’ αριθμ. 3894/Υ2/24-09-2020 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ εγκρίθηκε για το τρέχον σχολικό έτος 2020 – 2021 η λειτουργία της Β’ τάξης του τομέα Πληροφορικής του σχολείου.

 

Αγρυπνίες για την Παναγία Γοργοϋπήκοο
ΣΕ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟ ΚΑΙ ΑΓ. ΘΩΜA

Αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για την εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο, την ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Μεθαύριο Πέμπτη 1 Οκτωβρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
*Επίσης αύριο στις 20:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass