Μανώλης ζητά Μηταράκη…

ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2020 17:54

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Συνεχίζει τις προσπάθειές του ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, καταφεύγοντας και ζητώντας απαντήσεις από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου στην αιφνιδιαστική και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση εγκατάστασης προσφύγων σε ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου.


Ο Δήμος πληροφορήθηκε από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών την εγκατάσταση των προσφύγων και επειδή δεν είχε ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των, προσπαθώντας πρώτα απ’ όλα να προστατεύσει την τοπική κοινωνία και να καθησυχάσει τους κατοίκους του Δήμου από τον φόβο της πανδημίας, αμέσως κάλεσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τον υγειονομικό έλεγχο όλων των προσφύγων.
Σε συνέχεια μετά από επικοινωνία με τον υπουργό κ. Νότη Μηταράκη εξέφρασε την αντίρρησή του για την αυθαίρετη απόφασή του και ζήτησε την άμεση λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε, καθώς και από τον υγειονομικό έλεγχο βρέθηκαν μεταξύ των προσφύγων κρούσματα του Covid-19.
Επίσης με επιστολές του προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού ζήτησε τη συνδρομή τους στην προσπάθεια αναίρεσης της απόφασης εγκατάστασης των προσφύγων σε έναν ιστορικό Δήμο με αναπτυσσόμενο τουρισμό.
Με σεβασμό στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης προσπαθεί να προφυλάξει την υγεία των κατοίκων του που με υπευθυνότητα και σύνεση κατάφεραν να κρατήσουν την πανδημία μακριά από την περιοχή τους και δεν δέχονται την απόφαση του Υπουργού να τη «φέρει» στην τοπική κοινωνία και να βάλει την ανάπτυξη και την υγεία τους σε καραντίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τετάρτη ο δήμαρχος Τεμπών θα μεταβεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να έλθει σε συνεργασία με τον Υπουργό για την εύρεση λύσης στο ζήτημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass