Ξεκινούν οι «Ημέρες Πνευμονολογίας»

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2020 8:05

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνει για 21ο συνεχές έτος το συνέδριό της, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, στο ξενοδοχείο Ξενία στον Βόλο.


Σήμετα, πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το Νοσηλευτικό Σεμινάριο με τη συνεργασία του Τμήματος της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του γραφείου εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το βράδυ στις 7 μ.μ. θα συζητηθούν επίκαιρα θέματα, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο και η εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου.
Τις επόμενες ημέρες του συνεδρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις ενδιαφερόντων περιστατικών, πρόσφατες εξελίξεις στην πνευμονολογία.
Το συνέδριο θα τελειώσει το μεσημέρι της Κυριακής με παρουσίαση κειμένων, έργων ζωγραφικής και ταινία μικρού μήκους με θέματα εμπνευσμένα από τον εγκλεισμό στην αρχική φάση της πανδημίας.
Τα συνέδρια της Πνευμονολογικής Κλινικής ξεκίνησαν το 1999, ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας της κλινικής. Από τα έσοδά τους αγοράστηκε σημαντικός εξοπλισμός όπως σύγχρονα βρογχοσκόπια, πλευροσκόπιο, εργοσπιρόμετρο, δίνονται ακαδημαϊκές υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες και προκηρύσσονται ερευνητικά προγράμματα. Από τα έσοδα του τελευταίου συνεδρίου, που το παρακολούθησαν περισσότεροι από 700 σύνεδροι, αγοράστηκε ψυγείο βαθειάς κατάψυξης, νέο βρογχοσκόπιο μικρού εύρους για διάγνωση περιφερικών βλαβών, νέος υπερηχογράφος και σύγχρονος εποπτικός εξοπλισμός για το εκπαιδευτικό έργο της κλινικής και την οργάνωση τηλεδιασκέψεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass