Στους δρόμους σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2020 21:10
Στους δρόμους σήμερα  οι δημόσιοι υπάλληλοι Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ

Απεργούν σήμερα στη Λάρισα οι δημόσιοι υπάλληλοι και πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου, διεκδικώντας «θωράκιση της δημόσιας υγείας, διορισμούς στην εκπαίδευση, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των αντιασφαλιστικών νόμων, προσλήψεις...».


Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της, όπου κατατέθηκαν τα κοινά αιτήματα της 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας όλων των κλάδων.
«Όσο περισσότεροι, τόσο ισχυρότεροι...» δήλωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ κ. Μιχάλης Τζιατζιάς, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής και τόνισε: «Ο δημόσιος τομέας πρέπει να καταδείξει τον σφυγμό του και την αγωνιστικότητά του».
Αναλυτικότερα τα αιτήματα της απεργίας είναι τα εξής: «Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και τον χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζομένους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λπ.).
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζομένους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν».
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Γ. Τσακνάκης, ο γραμματέας Κ. Λαρίσης, τα μέλη Νίκος Μπέης και Έφη Χύτα, καθώς και οι γενικοί σύμβουλοι της ΑΔΕΔΥ κ. Δημ. Παπαποστόλου και Γ. Μπρισίμης.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 
 
Ζητούν αυξήσεις μισθών και μονιμοποίηση συμβασιούχων
 
Απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Εχουμε μπροστά μας την προσπάθεια της κυβέρνησης να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ενώ με το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση μας.
Η υλοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου από τις δημοτικές αρχές ήδη οδηγεί σε ανατροπές των δικαιωμάτων μας σε ωράρια και συνθήκες εργασίας. H κυβέρνηση έχει προαναγγείλει να φέρει μέχρι το τέλος του 2020 νέο νόμο που αφορά μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση.
Όσον αφορά το μόνιμο προσωπικό, οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης ακολουθούν στενά τους στόχους του μεσοπρόθεσμου, με αποτέλεσμα σε μια σειρά από υπηρεσίες, το πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού να μεγεθύνεται και να γίνεται αφορμή για ιδιωτικοποιήσεις. Εκτός της καθαριότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις αφορούν τον τομέα του πρασίνου και το επόμενο διάστημα θα έρθουν οι τεχνικές και πολεοδομικές υπηρεσίες, με εκχώρηση του έργου και των εργαζομένων σε αυτές σε φορείς όπως η ΕΕΤΑΑ και οι νέοι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί.
Απαιτούμε:
-Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
-Μέτρα προστασίας της ΥΓΕΙΑΣ μας στους χώρους δουλειάς.
-Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass