«Λουκέτο» στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ * ΕΠΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, 18 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ * ΑΣΦΥΚΤΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΜΕ 15 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 16 ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2020 15:48

Σε μονοψήφιο αριθμό επέστρεψε ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Λάρισα, μετά από ένα τετραήμερο έντονης δραστηριότητας με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, που ανησύχησε τις τοπικές αρχές αλλά και τους υγειονομικούς

παράγοντες της περιοχής.
Το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 στο ενημερωτικό του δελτίο, κατέγραψε 7 νέα κρούσματα στη Λάρισα από τα 18 συνολικά στη Θεσσαλία, το 50% των οποίων καταγράφεται στην περιοχή των Τρικάλων.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία αποτελούν επαφές κρουσμάτων (13/10/ 2020)-(17/10/2020) και εξετάστηκαν δύο στο Γ.Ν. Λάρισας και ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, ενώ 4 ακόμα κρούσματα προέκυψαν κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια, δύο από τα οποία προέρχονται από τη συρροή κρουσμάτων σε αθλητικό σωματείο της Ελασσόνας, ένα χωρίς ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα άλλης γεωγραφικής περιοχής.
Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε δάσκαλος του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Αιόλου), σε τμήμα της ΣΤ’ τάξης, με αποτέλεσμα το τμήμα να τεθεί -σύμφωνα με το πρωτόκολλο- σε αναστολή. Θετική στον ιό βρέθηκε και η σύζυγος του εκπαιδευτικού που εργάζεται στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Οι στενές επαφές, υπάλληλοι επίσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τέθηκαν σε καραντίνα και για τις επόμενες ημέρες η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και αποκλειστικά για τις περιπτώσεις που η συναλλαγή δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί από απόσταση με ηλεκτρονικά μέσα (e-mail, fax). Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.
ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΓΝΛ
Στο μεταξύ συνεχίζει να ασφυκτιά από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται 15 ασθενείς στα 16 συνολικά κρεβάτια, ενώ πέντε ακόμα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην Ειδική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για Covid-19 του νοσοκομείου. Τέσσερις ακόμα ασθενείς νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον τέταρτο όροφο του κτιρίου.
ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19. Όλα τα κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (05/10/2020)-(16/10/2020) και προέκυψαν εφτά κατόπιν ιχνηλατήσεως και δύο κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο.
Από ένα νέο κρούσμα καταγράφηκε στις περιοχές της Καρδίτσας και της Σκιάθου. Το πρώτο εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας, όπως και το δεύτερο στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass