«Προμήθεια 15 απορριμματοφόρων χωρίς να δαπανήσει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ»

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΩΝ 4 ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2020 15:31

Πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας κατέθεσαν οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «Λάρισα Μπροστά» με επικεφαλής τη Ρένα Καραλαριώτου, «Πρωτοβουλία Αξιών» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γούλα, «Ορμή Ανανέωσης» με επικεφαλής τον Νίκο

Γαμβρούλα και «Λαρισαίων Κοινόν» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Βαϊούλη, με σκοπό η νέα χρηματοδότηση των 600.000 ευρώ που δόθηκε στον Δήμο Λαρισαίων από το Υπουργείο Εσωτερικών, να διατεθεί για την προμήθεια απορριμματοφόρων.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των 4 παρατάξεων «το γεγονός αυτό, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη πως το δάνειο 3,9 εκατ. για την προμήθεια εξοπλισμού καθαριότητας που πρότεινε η Δημοτική Αρχή δεν χρειαζόταν, ενώ δικαιώνεται για ακόμα μία φορά η πρότασή τους για ανανέωση και αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας από χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ή από τη Γενική Γραμματεία Αποβλήτων, αλλά και από κονδύλια για την Πράσινη Ανάπτυξη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι από δάνειο ή leazing. Ήδη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμος Λαρισαίων έχει χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 1.750.000 ευρώ για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και κυρίως χωρίς να επιβαρυνθεί η οικονομική κατάσταση του Δήμου, ενώ αναμένονται επιπλέον χρηματοδοτήσεις». Αναλυτικότερα στην πρόταση των παρατάξεων, αναφέρονται τα εξής: «Η Δημοτική Αρχή στις 21/7/2020, για την ανανέωση και αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας, πρότεινε τη σύναψη δανείου ποσού 3,9 εκατ. ευρώ.
Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στις 6.8.2020 χρηματοδοτήθηκε με το ποσό του 1.155.000 ευρώ για την προμήθεια επτά απορριμματοφόρων, στο πλαίσιο του άξονα «H τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος», του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».
Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στις 5 Οκτωβρίου 2020, χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 600.000 ευρώ, από το πρόγραμμα «Τοπική ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος» του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για την προμήθεια μηχανημάτων ή και συνοδευτικού εξοπλισμού, ενώ με την τροποποίηση του προγράμματος στις 16 Οκτωβρίου 2020 υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας απορριμματοφόρων. Από τη συγκεκριμένη πρόσκληση ο κάθε Δήμος θα επιλέξει τι είδους μηχανήματα επιθυμεί να προμηθευτεί ανάλογα με τις ανάγκες του.
Επειδή όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου συμφωνούν ότι αποτελεί προτεραιότητα η ανανέωση και αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας επιβάλλεται με τη χρηματοδότηση των 600.000 ευρώ να προμηθευτούμε εξοπλισμό για τη Διεύθυνση Καθαριότητας και συγκεκριμένα απορριμματοφόρα .
Με την αποδοχή της πρότασής μας, ο Δήμος από τα 3,9 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για την ανανέωση του στόλου καθαριότητας θα έχει ήδη εξασφαλίσει εξοπλισμό ύψους 1,8 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρώσει την προμήθεια και των 15 απορριμματοφόρων που απαιτούνται για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Έτσι θα υπολείπονται μόνο 2,1 εκατ., τα οποία και αυτά βάσει της υπ’ αριθμ. 29/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπορέσει να αντλήσει από χρηματοδοτήσεις εντός του 2020 και του 2021. Εισηγούμαστε, το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ότι η χρηματοδότηση των 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Τοπική ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος» του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», θα διατεθεί στην προμήθεια απορριμματοφόρων για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Καθαριότητας» καταλήγει η πρόταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass