Ρεκόρ κρουσμάτων στη Λάρισα

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 56 ΑΠΟ ΤΑ 77 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ -ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ -ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 15:00

Ενα ακόμα ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε η Λάρισα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

το τελευταίο 24ωρο έφτασε τα 56 από τα 77 συνολικά που καταγράφηκαν στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 56 νέα κρούσματα Covid-19, εκ των οποίων τα 21 αποτελούν επαφές κρουσμάτων (21/10/2020)-(22/10/2020)-(23/10/2020)-(25/10 /2020), καθώς και κρουσμάτων άλλων περιοχών και προέκυψαν τρία κατόπιν ιχνηλατήσεως, έντεκα κατόπιν εξέτασης στο Π.Γ.Ν. Λάρισας, έξι κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας, ενώ 27 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, δέκα στο Γ.Ν. Λάρισας, δώδεκα σε ιδιωτικά εργαστήρια και πέντε στο Π.Γ.Ν. Λάρισας. Τέλος, 8 κρούσματα προέκυψαν από ιχνηλάτηση με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests). Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα Covid-19, από τα οποία τα 10 αποτελούν επαφές κρουσμάτων (21/10/ 2020)-(22/10/2020)-(23/10/2020) και προέκυψαν εννέα κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων, ενώ 3 ακόμα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας, δύο στο Γ.Ν. Τρικάλων και ένα στο Γ.Ν. Λάρισας. Επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιοχή της Καρδίτσας. Όλα τα κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων στο Γ.Ν. Καρδίτσας. Στην περιοχή του Βόλου τέλος, καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα που εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωμάτων.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ  ΤΟΥ 7ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στο μεταξύ ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε μέλη της σχολικής κοινότητας με ψήφισμά του ομόφωνα απαιτεί:
* Απολύμανση όλων των χώρων του σχολικού συγκροτήματος, με ευθύνη του Δήμου.
* Διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών τεστ για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας για την αποτελεσματικότερη αποτροπή της διάδοσης του ιού.
* Επαρκή αριθμό δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποτροπή του συνωστισμού των μαθητών σε αυτά. Να ληφθεί υπόψιν πως μεγάλο μέρος του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου, χρησιμοποιεί καθημερινά περισσότερα του ενός αστικά ή/και υπεραστικά δρομολόγια.
* Εφοδιασμός του σχολείου με μάσκες σε ικανό αριθμό και κατάλληλων προδιαγραφών, καθώς αυτές που διανεμήθηκαν δεν παρέχουν προστασία λόγω του μεγέθους τους.
* Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα (έως 15 μαθητές). Εξασφάλιση των απαιτούμενων για τον σκοπό αυτόν αιθουσών και προσωπικού με ευθύνη της Πολιτείας. «Δεν θα δεχτούμε να θεωρηθούμε εμείς, οι μαθητές μας και οι οικογένειές μας αναλώσιμοι. Η μόρφωση και η υγεία του λαού είναι αγαθά αδιαπραγμάτευτα και πάνω από οποιοδήποτε οικονομικό κόστος» καταλήγει το ψήφισμα του Συλλόγου.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΚΛ
Εξάλλου, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου σύσκεψη, με θέμα «Διεκδίκηση άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας», μπροστά και στο 2ο κύμα της πανδημίας, που όπως όλα δείχνουν δυναμώνει με ταχύτητα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο «Η κατάσταση και στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας είναι οριακή εδώ και αρκετό καιρό. Ασφυκτιούν από τις τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού και εξοπλισμού. Όσον αφορά την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν πιστά εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις είναι να βρίσκονται σε κατάσταση υποστελέχωσης και να είναι υποβαθμισμένα. Η εξέλιξη της κατάστασης στα σχολεία με τα αδύναμα μέτρα προστασίας και τον συνωστισμό σε πολυπληθή τμήματα μεγαλώνει την ανησυχία. Αντίστοιχα, σε μια περίοδο που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και στην περιοχή μας δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το αν έχουμε εντοπισμένα κρούσματα σε χώρους εργασίας, υπάρχουν σοβαρά θέματα με την έλλειψη μέτρων Υγιεινής κι ασφάλειας απέναντι στην πανδημία.
Όλα αυτά μεγαλώνουν τον κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας. Έφτασε η στιγμή όλοι οι φορείς της πόλης να πάρουν ξεκάθαρη στάση απέναντι σε αυτό το διογκωμένο πρόβλημα που απασχολεί κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Καλούμε τα Σωματεία και τους φορείς της πόλης να δώσουν το «παρών» για να συζητήσουμε και να δράσουμε συλλογικά. Στη σύσκεψη θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass