ΑΓΙΑ

Νέος πρωτοψάλτης στους Αγίους Αντωνίους

Δημοσίευση: 09 Νοε 2020 21:47

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Ενας νέος ιεροψάλτης ξεκίνησε από την 1η Νοεμβρίου να διακονεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς.


Γόνος παλαιάς Αγιώτικης οικογένειας, προικισμένος με ωραία φωνή, ήθος και σεβασμό, αποφάσισε, αφού διετέλεσε επί 18 συναπτά έτη σαν δομέστιχος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, να γυρίσει στον τόπο καταγωγής του. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Παπαγγελή, γιο του προσφάτως αποβιώσαντος ιατρού Δημητρίου Παπαγγελή και της κυρίας Αντωνίας Τσαπαρέγκα.
Σε σχετική ανακοίνωση της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς αναφέρεται ότι: «Ο αρχιερατικός επίτροπος, πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο κι όλος ο λαός που πλαισιώνει τον ιερό ναό μας, του ευχόμαστε καλό ξεκίνημα, καλή διακονία και οι Άγιοί μας να τον χαριτώνουν».
Ο Κωνσταντίνος Παπαγγελής είναι 29 ετών. Η ενασχόλησή του με τη βυζαντινή μουσική άρχισε στην ηλικία των 10 ετών και αποφοίτησε από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου από την οποία κατέχει πτυχίο και δίπλωμα με άριστα. Παράλληλα, ο πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, Κυριαζής Δασκαλούδης, καθώς διέκρινε το ταλέντο και την κλίση του στην εκκλησιαστική μουσική, τον κάλεσε μαζί του στο αναλόγιο, όπου μαθήτευσε και διακόνησε για 18 συνεχή χρόνια ως Α΄ δομέστιχος. Επίσης, κατέχει το πτυχίο του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μετά από την πρόταση που είχε από τον αρχιερατικό επίτροπο Αγιάς και το συμβούλιο του ναού των Αγίων Αντωνίων, αποφάσισε να κάνει αυτό το νέο βήμα στη ζωή του και να επιστρέψει στον τόπο του αποδεχόμενος το, αν μη τι άλλο, τιμητικό αυτό κάλεσμα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, πέραν των προαναφερόμενων για την τοποθέτησή του, άδραξε την ευκαιρία να ευχαριστήσει αρχικά τον αρχιερατικό επίτροπο Αγιάς και προϊστάμενο του ναού των Αγίων Αντωνίων π. Αθανάσιο Μακρή, όπως και το συμβούλιο του ναού «για την τιμή, εμπιστοσύνη και αγάπη» που δείχνουν στο πρόσωπό του, καθώς του δίνουν την ευκαιρία να ψάλει σε έναν τόσο ιστορικό και περικαλλή ναό του νομού. Κατόπιν, στέλνει τις ευχαριστίες του στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο «για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη» που του έδειξε, στους πατέρες του ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, στον προϊστάμενο αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Ευαγγέλου και πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Αποστολόπουλο «για την άριστη συνεργασία» που είχε μαζί τους και «την αγάπη που του έδειξαν» όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και σε όλους τους ιερείς της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Επιπροσθέτως, ευχαριστεί τον λαμπαδάριο του ναού Αγίου Αχιλλίου και αγαπητό του φίλο Αλέξη Κωνσταντίνου «για την εξαιρετική συνεργασία όλο αυτό το διάστημα» και του εύχεται καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο του.
Τέλος, όπως είπε, οφείλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως «τον μεγαλύτερο και θρυλικότερο πρωτοψάλτη που πέρασε από τον ελλαδικό χώρο μετρώντας στο ενεργητικό του πάνω από διακόσιες πανηγύρεις Αγίων ως καλεσμένος πρωτοψάλτης», τον πρωτοψάλτη του ναού του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας και δάσκαλό του, Κυριαζή Δασκαλούδη, στον οποίο οφείλει, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, τις γνώσεις, το ύφος της εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης και το ήθος με το οποίο ανατράφηκε τόσο μουσικά, όσο και πνευματικά ο ίδιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass