«Οι αγώνες του λαού ούτε απαγορεύονται ούτε αναστέλλονται»

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΤΑ * ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΛ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2020 21:02

Με σύνθημα «Tο Πολυτεχνείο ζει! Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία και δουλειά!» μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και φορέων της Λάρισας «έσπασαν» την απαγόρευση της κυβέρνησης και χθες, νωρίς το απόγευμα,

συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ΑΤΑ τιμώντας τη φετινή επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την ίδια ώρα που το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής αλλά σε διαφορετικό τόπο, στην πλατεία Τ. Γαργαλιάνου.
Τηρώντας μέτρα προστασίας δεκάδες συγκεντρωμένοι στην πλατεία ΑΤΑ τίμησαν τη φετινή επέτειο, δηλώνοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στην αξιοποίηση της 110 ΠΜ Λάρισας από τις ΗΠΑ.
«Η κυβέρνηση», τόνισε ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης στο ΑΤΑ και πρόεδρος του ΕΚΛ, Γιάννης Σκόκας «επέλεξε να τιμήσει όλους αυτούς με απαγόρευση του αγνωστικού εορτασμού της ίδιας της επετείου.
Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στη συμβολική εκδήλωση για τον Πολυτεχνείο στην Αθήνα, τους προπηλακισμούς και το κλίμα αστυνομοκρατίας που επέβαλλε παντού στη χώρα.
Είναι πρόκληση και μόνο που το κάνει τέτοια ημέρα, μέσα σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε όλοι μας και επικαλείται την υγειονομική προστασία του λαού. Είναι απύθμενη υποκρισία όταν την ίδια στιγμή δεν έχει κάνει τίποτα όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, όταν δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς».
Για να προσθέσει λέγοντας ότι «η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει τη δική της αποκλειστική ευθύνη πάνω μας. Για το γεγονός πως τόσο καιρό αφήνει τον λαό ανοχύρωτο, απροστάτευτο μπροστά στην πανδημία.
Αποκαλύπτει όμως τον φόβο και την αγωνία της απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Για αυτό με νόμους και διατάξεις σαν κι αυτή θέλει να το βάλει στον γύψο. Σήμερα το επιχείρημα είναι η πανδημία, αύριο θα είναι μια άλλη «έκτακτη κατάσταση» για να επιβάλει περιορισμούς, απαγορεύσεις στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
Θέλει να ανοίξει τον δρόμο για τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που η ίδια ετοιμάζει, με πιο άγρια εκμετάλλευση, επιβάλλοντας δουλειά ήλιο με ήλιο, προωθώντας νέο χτύπημα στο δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε, να παλεύουμε για να υπερασπιστούμε την ζωή μας».
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία, με τους διαδηλωτές να γράφουν το σύνθημα «Έξω οι ΗΠΑ» στον δρόμο μπροστά στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή τους στην αξιοποίηση της αεροπορικής βάσης της Λάρισας από τις ΗΠΑ.
ΣΤΟ ΕΚΛ
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας είχε απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση που γινόταν την ίδια ώρα αλλά στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου. Με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας, Χρ. Σιμούλη πλαισιωμένο από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να επαναλαμβάνει στον γεν. γραμματέα του ΕΚΛ, Π. Λιόλιο και στον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζ. Μαρούδα, την απόφαση περί απαγόρευσης. Με τους παριστάμενους διοργανωτές να διαβεβαιώνουν πως δεν θα πραγματοποιηθεί πορεία.
Έτσι μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Λιόλιος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες, του ΕΚΛ, συνδικαλιστικών φορέων, σωματείων, του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της Ένωσης Γυναικών, του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων, σωματείων και συνδικάτων.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
Η συγκέντρωση έγινε κάτω από την επιτήρηση αστυνομικών, ενώ από νωρίς χθες το μεσημέρι, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Με αφορμή και το κάλεσμα συμμετοχής για συγκέντρωση στον ίδιο χώρο που είχαν απευθύνει κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ) αλλά και αναρχικοί και αντιεξουσιαστές.
Οι οποίοι πραγματοποίησαν τελικά συγκέντρωση απέναντι από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου παρουσία γιατρών, τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας καταγγέλλοντας επίσης την κυβέρνηση για αυταρχισμό. Συμβολικά τέλος διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Γεωργιάδου.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass