Εσπευσαν για «Rapid Tests» οι Ελασσονίτες

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – 8 «ΘΕΤΙΚΟΙ» ΣΤΑ 171 ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2020 15:10

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη Φώτ: Ανδρέας Νικούλης

Ημέρα των «Rapid Tests» η χθεσινή για την Ελασσόνα και δεκάδες Ελασσονίτες έσπευσαν

να πάρουν μέρος στους δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από συνεργείο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στον χώρο που βρίσκεται στις αποθήκες του Δήμου, δίπλα από το γήπεδο της Ελασσόνας, υπήρχε κινητικότητα από το πρωί, με κόσμο να πηγαινοέρχεται για τη σχετική δειγματοληψία. Ανάμεικτα τα συναισθήματα των προσερχομένων για το τεστ ανίχνευσης Covid-19, αλλά και με εμφανή την αγωνία και την ανησυχία για το αποτέλεσμα. Κάποιοι ψύχραιμοι, κάποιοι χαμογελούσαν, κάποιοι ανήσυχοι, κάποιοι αισιόδοξοι, κάποιοι φοβισμένοι, κάποιοι «παγωμένοι», κάποιοι αδιάφοροι.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα δείχνουν να είναι ικανοποιητικά για την περιοχή της Ελασσόνας, σε σύγκριση με το ήδη επιβαρυμένο επιδημιολογικό «σκηνικό» των τελευταίων ημερών στον νομό Λάρισας.
Σε συνολικό αριθμό 171 δειγμάτων καταγράφηκαν 8 θετικά κρούσματα Covid-19. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 54 έτη και πρόκειται για 1 γυναίκα και 7 άνδρες, οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για τον επανέλεγχό τους με τη μέθοδο PCR. Πάντως, πολλοί Ελασσονίτες δεν κρύβουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για αυτήν την κρίσιμη περίοδο, όπου δεν δικαιολογείται από κανέναν τυχόν εφησυχασμός και επανάπαυση και βέβαια ανεύθυνες συμπεριφορές μη τήρησης των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού. Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες είχε διαπιστωθεί ανησυχητική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στην επαρχία Ελασσόνας, με την υπεύθυνη συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, κ. Γαρυφαλλιά Ρέικου – Καφφέ να «καταθέτει» στην «Ε» πως «υπάρχουν πολίτες με συμπτώματα, που...δεν τηρούν την καραντίνα!», με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη διασπορά του ιού.Η ΟΝΝΕΔ
Στην τοποθεσία όπου πραγματοποιήθηκε η διεξαγωγή των δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στις αποθήκες του Δήμου  Ελασσόνας, παρευρέθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας όπου προσέφεραν στα συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας ένα πλούσιο πρωινό γεύμα και χυμούς παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Λιούπα και του προέδρου του Περιφερειακού  Συμβουλίου Βασίλη Πινακά.
Η ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας στηρίζει την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Κώστα Αγοραστού καθώς και του ΕΟΔΥ με πρόεδρο τον Παναγιώτη Αρκουμανέα σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας.


Στέλνει το δικό της μήνυμα για την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκα παντού, μένουμε  σπίτι και μένουμε ασφαλείς για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass