Μηνύματα εμπιστοσύνης προς τις Ενοπλες Δυνάμεις

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2020 15:07

Μηνύματα ευγνωμοσύνης και εμπιστοσύνης στο ήθος και στο αξιόμαχο ελληνικού στρατού έστειλαν βουλευτές του Ν. Λάρισας με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων:

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
«Είμαστε ευγνώμονες στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις που νυχθημερόν εκτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους, υπερασπιζόμενες την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Με την αύξηση των κονδυλίων για την άμυνα και τα μακρόπνοα εξοπλιστικά προγράμματα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι όχι μόνον για την αντιμετώπιση της πρόκλησης από τις αναθεωρητικές δυνάμεις της περιοχής, αλλά και για τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο».
Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά του σημειώνοντας ότι «ο φετινός εορτασμός τιμάται σε μια ιδιαίτερη περίοδο, κατά την οποία η χώρα είναι αντιμέτωπη με πολλαπλές, εσωτερικές και εξωτερικές, προκλήσεις.
Μία από τις σοβαρότερες είναι ο τουρκικός αναθεωρητισμός, που εκδηλώνεται με μια πρωτοφανή επιθετικότητα κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ίδιας ακόμη της κυριαρχίας της Ελλάδας.
Απέναντι σε αυτή την αναχρονιστική πολιτική των κανονιοφόρων, η χώρα μας, παράλληλα με την ενεργό διπλωματία, αντέταξε επιτυχώς το αδιαπέραστο τείχος των Ενόπλων Δυνάμεων, που από τον περασμένο Φεβρουάριο επέδειξαν αξιοσημείωτη επιτυχία στην αντιμετώπιση όλων των επιθετικών ενεργειών και προκλήσεων.
Η Ελλάδα έστειλε επί του πεδίου μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση.
Και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να το πράττει σε κάθε περίσταση που θα απαιτηθεί».
Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ
«Η 21η Νοεμβρίου είναι μία ξεχωριστή ημέρα για την Ελλάδα. Τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ανήμερα των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου και προστάτιδας του λαού μας. Ευχαριστούμε τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που εγγυώνται την εθνική μας ασφάλεια με αυταπάρνηση, υποκλινόμενοι στην ιερή μνήμη των στρατιωτικών μας, χάρη στην αυτοθυσία των οποίων η πατρίδα μας στέκεται σήμερα ελεύθερη και ανεξάρτητη στον σύγχρονο κόσμο». Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, προσθέτοντας πως η φετινή διπλή γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ορθοδοξίας βρίσκει την Ελλάδα να αγωνίζεται σε δύο μέτωπα. Αφενός, προασπιζόμαστε τα σύνορα της ενωμένης Ευρώπης, την εθνική κυριαρχία και τη διεθνή έννομη τάξη απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και, αφετέρου, μαχόμαστε για την προστασία της δημόσιας υγείας και την υγειονομική ασφάλεια του πληθυσμού έναντι της παγκόσμιας απειλής του κορονοϊού. Με πίστη στις γνώσεις και τις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού μας, θα κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε κάθε πρόκληση».

Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ
«Ο φετινός εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται σε μία εξαιρετικά δυσμενή και πολυεπίπεδη συγκυρία για τη χώρα μας. Ο αόρατος εχθρός της πανδημίας συνεχίζει να απειλεί την ανθρώπινη ζωή, αλλά και την κοινωνική κανονικότητα» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης. «Την ίδια ώρα, οι διαρκείς απειλές εξ ανατολών μας, συντηρούν ένα κλίμα αβεβαιότητας. Το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων όμως, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή όπου και όταν χρειάζεται. Τόσο στα στρατιωτικά καθήκοντα διαφυλάττοντας Θερμοπύλες και στέλνοντας ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα σε κάθε επιβουλή, αλλά και στην κοινωνική προσφορά σε δύσκολες για την πατρίδα μας στιγμές. Ένα μεγάλο και διπλό «ευχαριστώ», είναι το ελάχιστο που μπορούμε ως Έλληνες να πούμε σ’ αυτός τους ανθρώπους που τιμούν το εθνόσημο, αξίζοντας και την τελευταία ικμάδα ευγνωμοσύνης και θαυμασμού. Χρόνια Πολλά!».

Η ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι εγγυητές του αισθήματος ασφάλειας του λαού μας τονίζει στο μήνυμά της η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κα Ευαγγελία Λιακούλη. «Η χώρα μας, έχει το αμφίβολο «προνόμιο» να βρίσκεται ακριβώς στο κατώφλι μιας ισχυρής Ένωσης κρατών, της Ε.Ε., η οποία ωστόσο αδυνατεί να αποκτήσει μια ενιαία φωνή, σε σχέση με τη στάση της στα υπάρχοντα προβλήματα της «διεθνούς σκακιέρας».
Έχει το αρνητικό «προνόμιο» να συνορεύει με μια χώρα όπως η Τουρκία, η οποία συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που συνιστούν κίνδυνο για μια εν δυνάμει καλή γειτονία: αίσθηση υπεροχής έναντι των γειτόνων της, αλυτρωτισμό, διάθεση αλλαγής των υπαρχόντων συνόρων, καθώς και των Διεθνών Συνθηκών που τα υπαγόρευσαν. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες νιώθουμε, μεγάλο σεβασμό για όλες τις γυναίκες και του άντρες των Ενόπλων Δυνάμεών μας, που με αυταπάρνηση, κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, συνθήκες ζωής, αλλά και οικονομικές συνθήκες, προστατεύουν ό,τι πολυτιμότερο ως χώρα διαθέτουμε: την Ανεξαρτησία μας και την αίσθηση Ελευθερίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass