Συστήνεται Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στον Δήμο Τεμπών

ΘΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2020 16:35

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Στη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων προχώρησε ο Δήμος Τεμπών. Η Επιτροπή θα εξειδικεύεται σε θέματα ισότητας των φύλων στην οικογένεια, την εργασία, την εκπαίδευση και στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για γυναίκες και άνδρες στις περιοχές του Δήμου Τεμπών. Μιλώντας για την απόφαση αυτή ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης σημειώνει: «Η υποστήριξή της στην εφαρμογή των πολιτικών ισότητας των φύλων σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης (π.χ. απασχόληση, εκπαίδευση, δημόσια διοίκηση, ανθρώπινα δικαιώματα, έμφυλη βία, υγεία κ.ά.) θα είναι σημαντική».


Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου σε κάθε δημοκρατική χώρα και αποτελεί βασικό στόχο τόσο της κυβέρνησης όσο και των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών.
Δυστυχώς στο ευρύ παγκόσμιο κοινωνικό - πολιτικό σκηνικό που βιώνουμε αυτά τα χρόνια είναι τεράστια τα προβλήματα διακρίσεων και βίας προς τις γυναίκες και πρέπει να είναι ουσιαστική η προώθηση της έννοιας της ισότητας των φύλων και κυρίως της εξάλειψης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών μητέρων, νοικοκυρών, εργαζομένων, αγροτισσών όλων ηλικιών και όλων των μορφωτικών και κοινωνικών στρωμάτων.
«Η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσα από δραστηριότητες και δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας θα είναι καθοριστική και για αυτό δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη βοήθεια που θα προσφέρει η νεοσυσταθείσα Επιτροπή στην υλοποίηση των αρχών της ισότητας στην τοπική μας κοινωνία» τόνισε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης.
Στην Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Τεμπών συμμετέχουν εκπρόσωποι των επαγγελματικών, εκπαιδευτικών ομάδων, συλλόγων και συλλογικών φορέων του Δήμου μας αλλά και απλοί πολίτες, γυναίκες και άνδρες συνεργαζόμενοι υπό την Αιγίδα του Δήμου και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, καταθέτοντας ο καθένας την εμπειρία του σε συναφή με το έργο της αντικείμενα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass