Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2020 15:17

Συνεδριάζει σήμερα με ερωτήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας διά τηλεδιάσκεψης, στις 6 μ.μ. όπου θα συζητηθούν

οι ακόλουθες ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων:  «Ερώτηση της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών -ΠΡ.ΑΞΙ.», με θέμα: «Διαγωνισμός για την Αποψίλωση Απακάνθωση Χέρσων Επιφανειών». Ερώτηση του κ. Αργυρόπουλου Κωνσταντίνου («Λάρισα Μπροστά») με θέμα: «Ατομικά μέσα προστασίας εργαζομένων του Δήμου Λαρισαίων».
Ερώτηση των κ. Γεωργάκη Δημητρίου και Αργυρόπουλου Κωνσταντίνου («Λάρισα Μπροστά») με θέμα: «Σχέδια ακραίων καιρικών φαινομένων και σεισμού». Οι δημοτικοί σύμβουλοι, ως μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων ζητούν να εκπονηθεί σχέδιο σεισμού, διότι όπως υποστηρίζουν «το καλοκαίρι βγήκε νέος νόμος που όλοι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν σχέδιο για σεισμούς, το ονομαζόμενο σχέδιο εγκέλαδος» ενώ παράλληλα ρωτούν «αν υπάρξει ένα σχέδιο του Δήμου για τη συνολική αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων».
Ερώτηση του κ. Μαμάκου Αθανασίου («Λάρισα Μπροστά») με θέμα: «Αντικατάσταση φωτεινών σηματοδοτών επί της οδού Κοζάνης στη Γιάννουλη». Ερώτηση του κ. Μαμάκου Αθανασίου («Λάρισα Μπροστά») με θέμα: «Ενδεχόμενο κατάργησης-αποξήλωσης κάγκελων που τοποθετήθηκαν στην ανάπλαση της οδού Κοζάνης». Ερώτηση του κ. Μαμάκου Αθανασίου («Λάρισα Μπροστά») με θέμα: «Προσθήκη αιθουσών προκάτ στο Γυμνάσιο Γιάννουλης». Ερώτηση του κ. Μαμάκου Αθανασίου («Λάρισα Μπροστά») με θέμα: «Ενημέρωση για ανατολική παράκαμψη Γιάννουλης».

 

Συμπαράσταση στον απεργό πείνας του Πανεπιστημιακού
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον απεργό πείνας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων, Λάμπρο Τσάπαλη, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του: «Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση, να δράσουν άμεσα προκειμένου να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας και των υγειονομικών.
Οι υγειονομικοί θα πρέπει να λάβουν Δώρο Χριστουγέννων, να ενταχθούν επιτέλους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, καθώς και να εργαστούν έχοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, αφού είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός όσων νοσούν ήδη, ενώ χάθηκαν και ζωές την ώρα του καθήκοντος. Θα πρέπει επίσης να προχωρήσει επιτέλους η κυβέρνηση στην πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας, όπως θα έπρεπε να είχε προβλέψει από την περασμένη Άνοιξη. Παράλληλα, θεωρώντας ότι ο Λάμπρος Τσάπαλης έχει καταστήσει σαφή τα αιτήματά του με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο προς κάθε υπεύθυνο και επειδή η υγεία σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, παραμένει πάνω από όλα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας τον καλεί να θέσει τέρμα στην απεργία πείνας».

 

Γ. Μανώλης: Σωστή η απόφαση για τα τέλη Ι.Χ.

Μετά την υπογραφή της απόφασης, για την παράταση της προθεσμίας καταβολής των τελών κυκλοφορίας του 2021, από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης αναφέρει:
«Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την υπογραφή της απόφασης από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, που αφορά την παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2021.
Από την πρώτη στιγμή, το Οικονομικό Επιτελείο του Δήμου Τεμπών έχοντας πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η πανδημία, με επιστολή του αντιδημάρχου κ. Νίκου Μητσογιάννη, είχε απευθυνθεί στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα ζητώντας την παράταση κατά δύο μήνες, της καταβολής των τελών κυκλοφορίας του 2021.
Η απόφαση παράτασης της καταβολής των τελών κυκλοφορίας ήταν επιβεβλημένη καθώς διευκολύνει τους πολίτες, δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο να εκπληρώσουν αυτήν την υποχρέωση και συγχρόνως αποδεικνύει ότι όταν οι προτάσεις γίνονται με επιχειρήματα, βρίσκουν ευήκοα ώτα και επιτυγχάνεται το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», τονίζει ο δήμαρχος κ. Μανώλης. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass