Ξεκίνησε η τροφοδότηση του Συκουρίου με φυσικό αέριο

ΣΥΝΕΠΗΣ Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2020 15:50
Από την εκδήλωση - συμβολική αφή φλόγας για την έναρξη τροφοδότησης του δικτύου διανομής στην περιοχή Από την εκδήλωση - συμβολική αφή φλόγας για την έναρξη τροφοδότησης του δικτύου διανομής στην περιοχή

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ με συνέπεια στον προγραμματισμό για την τροφοδότηση των νέων περιοχών για το 2020, εντάσσει στο δίκτυό της τη Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου του Δήμου Τεμπών. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συμβολική αφή φλόγας για την έναρξη τροφοδότησης του δικτύου διανομής από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, τον δήμαρχο Τεμπών Γεώργιο Μανώλη και τη διευθύντρια Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κα Ευθυμία Καλογήρου.
«Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο από τους κατοίκους της περιοχής που η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έκανε πραγματικότητα δήλωσε ο κ. Μπακούρας.

Η ενεργοποίηση του δικτύου διανομής, επιτρέπει στους καταναλωτές να τροφοδοτούνται αδιάλειπτα από μια ασφαλή, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας». Ο κ. Μπακούρας ανέφερε επίσης ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατασκεύασε και τροφοδότησε τα πρώτα 3,5 χλμ. στο Συκούριο και για την επόμενη 5ετία, προβλέπονται επενδύσεις που θα ξεπεράσουν το 1 εκ.  ευρώ στην περιοχή για την επέκταση του δικτύου κατά 7 χλμ. και για την υλοποίηση των νέων συνδέσεων των καταναλωτών. Μέχρι το 2025 περίπου το 50% του πληθυσμού της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Η εταιρεία συνεχίζει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του Αναπτυξιακού της προγράμματος και προωθεί την τοποθέτηση τελευταίας γενιάς ευφυών μετρητών οι οποίοι, μεταξύ άλλων λειτουργιών, θα επιτρέπουν τη λήψη μετρήσεων κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο.
Η κα Καλογήρου τόνισε το αυξημένο ενδιαφέρον των δημοτών, με τις αιτήσεις σύνδεσης να ξεπερνούν τις 200. Ήδη έχουν τροφοδοτηθεί οι πρώτοι οικιακοί καταναλωτές και το δημοτικό κτίριο του Παιδικού Σταθμού στην περιοχή του Συκουρίου και αναμένεται να περάσουν στη χρήση του φυσικού αερίου τα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια (Δημαρχείο, Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο). Επιπροσθέτως τόνισε ότι βρίσκεται σε ισχύ η προσφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα τέλη σύνδεσης τα οποία παρέχονται με 100% έκπτωση για το έτος 2020 για όλους τους Νέους Καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός δήλωσε με τη σειρά του «σήμερα είναι μια μηνυματική ημέρα διότι το φυσικό αέριο φτάνει και στις μικρότερες πόλεις της Θεσσαλίας όπως σήμερα στο Συκούριο. Το φυσικό αέριο είναι το πιο οικονομικό και περισσότερο οικολογικό καύσιμο στη χρήση του».
Τέλος ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης δήλωσε πως «είναι μία σημαντική ημέρα για την περιοχή του Συκουρίου διότι σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένα αίτημα πολλών ετών των πολιτών και της Δημοτικής Αρχής για να συνδεθούν στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Ευελπιστούμε στο μέλλον να συνδεθούν και άλλες περιοχές του Δήμου Τεμπών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass