Πανηγυρίζουν την Αγία Μαρίνα

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2014 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:49

Παραδοσιακά οι κάτοικοι της Λάρισας και της περιοχής, τίμησαν χθες το απόγευμα, στον εσπερινό τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας στο γραφικό εξωκλήσι της Λάρισας και προσκύνησαν τεμάχιο του ιερού λειψάνου της αγίας, το οποίο φυλάσσεται στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Άχιλλίου. Σήμερα Πέμπτη στις 7 π. μ. θα τελεσθεί θεία λειτουργία και στις 7:30 μ.μ. ιερά παράκλησις-λιτανεία και τελετή του υψώματος

* Σήμερα Πέμπτη, θα εκτελούνται δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, από την Κεντρική πλατεία προς το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, το πρωί έως τη λήξη της θείας λειτουργίας και το απόγευμα από 18:30 έως τη λήξη της ιεράς παράκλησης και της τελετής του υψώματος.

ΟΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ

Στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας Λάρισας, καλεί τα μέλη του και τους απόμαχους του κλάδου, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Ν. Λάρισας, σήμερα Πέμπτη (ημέρα της εορτής της προστάτιδας του Συλλόγου Αγίας Μαρίνας) και ώρα 7 μ.μ., όπου θα σηκώσει ύψωμα υπέρ του συλλόγου.

ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγίας Μαρίνας στους Ν. Πόρους και σήμερα Πέμπτη: Ώρα 7.15 π.μ. θα τελεσθούν όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου. Ώρα 8 μ.μ. ιερός παρακλητικός κανόνας Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Ομιλητής ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης κ. Ιωακείμ Οικονομίκος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως. Αύριο Παρασκευή 18/7: Ώρα 7:30 π.μ. Όρθρος και θεία λειτουργία. Ώρα αρχιμανδρίτη κ. Παύλου Ντούρου ιεροκήρυκα της μητροπόλεως. Σαββάτο 19/7: Ώρα 8.00'μ.μ. Πανηγυρικός εσπερινός εορτής Προφήτου Ηλιού. Κυριακή 20/7: Ώρα 7:30'π.μ. όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία. Ώρα 8:00 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο προεξάρχοντος του πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτη κ. Σεβαστιανού Αράπη ιεροκήρυκα της μητροπόλεως και αναχώρηση του ιερού λειψάνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass