Ραντεβού στην... Ελασσόνα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΩΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 85 ΕΤΩΝ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 15:05

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

«Το τρένο του εμβολιασμού έχει ξεκινήσει, κυλά σε σταθερές ράγες» δήλωσε προχθές

η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αλλά η χθεσινή, πρώτη μέρα ουσιαστικά του προγραμματισμού των ατόμων άνω των 85 ετών έδειξε σοβαρά προβλήματα στην όλη διαδικασία. Όπως γενικότερα σε πολλές περιοχές της χώρας, έτσι και στην περιοχή της Αγιάς ηλικιωμένοι πολίτες που προσέτρεξαν σε φαρμακεία και ΚΕΠ, ώστε να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού του εμβολιασμού, γρήγορα απογοητεύτηκαν διαπιστώνοντας μέσω των φαρμακοποιών ή των δημοτικών υπαλλήλων ότι η ειδική πλατφόρμα, που για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά την αίτησή τους, τούς «έστελνε» να εμβολιαστούν στην... Ελασσόνα. Κάτι που συνέβαινε σε όλους, όχι από λάθος της εφαρμογής, αλλά για τον λόγο ότι ένα μόνο εμβολιαστικό κέντρο περιέχονταν, ως χθες τουλάχιστον, σε αυτή για τον νομό Λάρισας και αυτό είναι στην Ελασσόνα.
Φυσικά η αίτηση δεν προχώρησε από κανέναν κι από ένα σημείο και μετά φαρμακεία και ΚΕΠ ενημέρωναν απλά κάθε ενδιαφερόμενο που προέκυπτε στην πορεία της ημέρας πως λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος καλό θα ήταν να προσέλθουν όταν θα έχουν όλα λυθεί για την προσπάθεια κλεισίματος ραντεβού.
Θέμα, βέβαια, δημιουργήθηκε με όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, αφού το γραπτό μήνυμα που τους ήρθε, τους ειδοποιούσε ότι έχει πραγματοποιηθεί προκράτηση ραντεβού στο πλησιέστερο διαθέσιμο με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα εμβολιαστικό κέντρο, ήτοι πάλι της Ελασσόνας. Όσοι έκαναν αποδοχή – επιβεβαίωση της κράτησης θα πρέπει να παρουσιαστούν στην Ελασσόνα την ημέρα που ορίστηκε το ραντεβού. Όσοι θεωρούν ότι αυτό είναι δύσκολο (λογικά όλοι), έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν το προκρατημένο ραντεβού εντός 72 ωρών. Για το ζήτημα από νωρίς ενημερώθηκε από φαρμακοποιούς και ΚΕΠ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγιάς Γεώργιος Ευσταθίου, ο οποίος και έκανε τις ανάλογες επισημάνσεις στα αρμόδια όργανα. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας επιβεβαίωσε το όλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και μας ανέφερε πως γρήγορα αυτό θα αντιμετωπιστεί. Αναμένεται, ίσως και σήμερα, ενημέρωση από την 5η ΥΠΕ που θα μιλά για λειτουργία σύντομα – μάλλον από 5 Φεβρουαρίου – τριών εμβολιαστικών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή της Αγιάς. Στην Αγιά, στη Σωτηρίτσα και στο Καλαμάκι. Προς το παρόν, οι άνω των 85 ετών, εάν δεν θέλουν να τρέχουν στην Ελασσόνα, θα πρέπει να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass