ΑΤΜ αγοράς και πώλησης Bitcoin στη Λάρισα

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 15:08

Στη Λάρισα λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια ΑΤΜ αγοράς και πώλησης Bitcoin, ως ανταλλακτήριο

συναλλάγματος αποκλειστικά με ευρώ. Βρίσκεται στην οδό Ιάσονος και όπως μας είπε ο υπεύθυνος του καταστήματος κ. Φώτης Βαφειάδης, απευθύνεται σε χρήστες με «πορτοφόλι» λογαριασμού στο δίκτυο Bitcoin. Το ΑΤΜ, ανταλλάσσει ευρώ με Bitcoin, καθώς και 6 ακόμα από τα πιο διαδομένα ψηφιακά νομίσματα. Λειτουργεί δε καθημερινά τις ώρες 10 π.μ.- 8 μ.μ. καθώς και τα Σάββατα 10 π.μ.- 5 μ.μ. Όπως ανάφερε στην «Ε» εξυπηρετεί εκατοντάδες πελάτες από τη Λάρισα, αλλά και τη γύρω περιοχή. Παράλληλα, υπάρχουν και πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δέχονται κρυπτονομίσματα στις συναλλαγές τους.
Όταν πρωτολειτούργησε ήταν το 4ο ή 5ο ΑΤΜ στη χώρα, ενώ σήμερα λειτουργούν περί τα 70 τέτοια μηχανήματα. Σε ό,τι αφορά την ισοτιμία του κρυπτονομίσματος, εξηγεί ότι εξετάζοντας κάποιος μια μεγάλη χρονική περίοδο, π.χ. ενός έτους, θα διαπιστώσει ότι η διακύμανση bitcoin-ευρώ ή δολαρίου είναι μικρότερη από την αντίστοιχη δολαρίου-ευρώ, παρότι πρόσφατα και μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα υπερδιπλασίασε της αξία του, ξεπερνώντας κάποια στιγμή τα 41.200 δολάρια.
Σήμερα έχει κάνει «διόρθωση», ενώ η ισοτιμία του με το ευρώ ήταν (στις 12 Ιανουαρίου) στα 28.900 ευρώ, σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές Bitcoin.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass