Αυξάνονται τα νέα κρούσματα στη Λάρισα

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 37 ΑΠΟ ΤΑ 67 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΑ -ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ -ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2021 21:01

Αυξημένα συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες εμφανίζονται τα νέα κρούσματα

της λοίμωξης του νέου κορονοϊού Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ακολουθώντας την τάση που καταγράφηκε και στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων πανελλαδικά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, χθες καταγράφηκαν 842 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 153.226.
Παράλληλα καταγράφηκαν 21 νέοι θανάτοι από τη νόσο Covid-19, φθάνοντας τους 5.692 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.351 (58.9%) άνδρες. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας καταγράφηκαν 37 από τα 67 νέα κρούσματα Covid-19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ακολουθούν η Π.Ε. Καρδίτσας με 14 νέα κρούσματα, η Π.Ε. Μαγνησίας με 13 κρούσματα και η Π.Ε. Τρικάλων με 3 νέα κρούσματα.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ
Στο μεταξύ συνεχίστηκε χθες ο έλεγχος με μαζικές δειγματοληψίες με rapid test μέσω της δράσης «DRIVE THROUGH TESTING» στη Λάρισα. Όπως ανακοίνωσε το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
* Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκαν 203 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
* Στα Φάρσαλα σε συνολικό αριθμό 97 δειγμάτων καταγράφηκαν 3 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 2 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 26 έτη.
* Στο Ανωχώρι Φαρσάλων πραγματοποιήθηκαν 55 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
Σήμερα από τις 10:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ., συνεργείο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα βρίσκεται στην Ελασσόνα για δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στον χώρο δίπλα στο Γήπεδο του ΠΟΕ στις αποθήκες του Δήμου (είσοδος από την μπροστινή πλευρά του γηπέδου). Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό πως σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για ακόμα μια φορά θα βρίσκεται στην πόλη της Ελασσόνας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για τη διενέργεια δωρεάν rapid test. Παράλληλα δίνεται και η δυνατότητα για όλους τους εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν, το προσωπικό (γραμματειακή υποστήριξη, καθαριότητα, κ.α.), καθώς και τους μαθητές να προσέλθουν για δωρεάν εξέταση, ούτως ώστε να μην υπάρχει ανασφάλεια ενόψει του ανοίγματος των Γυμνασίων και των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, χρειάζεται προσοχή, σύνεση, πειθαρχία και προσωπική αυστηρότητα, καθώς τίποτα δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, φοράμε παντού μάσκα και τηρούμε τις αποστάσεις».

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων συγκριτικά με το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, έγινε χθες ο εμβολιασμός για τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας. Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε το Γηροκομείο Λάρισας και διενήργησε τους εμβολιασμούς, με τη συνδρομή της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ιδρύματος. Συμβολικά πρώτη εμβολιάστηκε η γηραιότερη φιλοξενούμενη γυναίκα, 99 ετών η κ. Παρασκευή, για να ακολουθήσει η διευθύντρια Κατερίνα Ζιαζιά Σουφλιά, ο ιατρός, το σύνολο των φιλοξενούμενων και το προσωπικό.
Σύμφωνα με στοιχεία του Γηροκομείου εμβολιάστηκαν συνολικά 79 συμπολίτες, μεταξύ των οποίων όλοι οι φιλοξενούμενοι και το προσωπικό, αφού προηγουμένως ενημερώθηκαν οι οικείοι των φιλοξενούμενων και ελέγχθηκαν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι με μοριακό έλεγχο. «Μέσα σε κλίμα ευφορίας και συγκίνησης κυριάρχησε η ευχή-λέξη Ελευθερία και η ελπίδα γρήγορα να επιστρέψουμε στη ζωή που είχαμε. Ενημερώσαμε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί ισχυρό όπλο πρόληψης της μετάδοσης ασθενειών και βεβαίως τηρήσαμε τον κανόνα της ελεύθερης βούλησης των προσώπων, σύμφωνα με τη θεμελιώδη αρχή της «συναίνεσης ύστερα από ενημέρωση» τονίζει σε ανακοίνωσή της η κα Ζιαζιά, επισημαίνοντας πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς κανένα πρόβλημα.        

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass