Κόκκινη κάρτα στη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.»!

ΕΒΓΑΛΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΑΛ -ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΤΡΑΤΟΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ -ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ «ΠΕΡΑΣΕ» ΤΟ ΝΕΟ ΡΟΛΟΪ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2021 21:00

Η αγωγή της ΔΕΥΑΛ στη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» για οφειλές της, απασχόλησε

χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, όπου το σύνολο της αντιπολίτευσης ζήτησε από τη ΔΕΥΑΛ να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών, όπως αντίστοιχα αντιμετωπίζει και όλους τους οφειλέτες της, ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση. «Επίκειται η εκδίκαση της αγωγής της ΔΕΥΑΛ στη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.». Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα για να εισπράξουμε το ποσό. Δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση των χρημάτων...» δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σε τοποθέτησή του.
«Να προχωρήσουν άμεσα και ασφαλιστικά μέτρα για να εισπράξει η ΔΕΥΑΛ τα χρήματα από την εταιρεία...» πρότεινε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, άποψη που εξέφρασε και ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΡΑΞΙ» Παν. Γιούλας.
Πρόταση «να προχωρήσει η ΔΕΥΑΛ σε κατάσχεση» κατέθεσαν ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» Κ. Βαϊούλης, όπως και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Π. Κρίκης. Στις ανακοινώσεις που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του δημάρχου και του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, στο επίμαχο θέμα των οφειλών στη ΔΕΥΑΛ, αναφέρθηκε η κ. Καραλαριώτου, τονίζοντας τα εξής: «Στις πολεμικές ανακοινώσεις ανάμεσα στον δήμαρχο και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, δεν τοποθετηθήκαμε συνειδητά γιατί δεν θέλαμε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα παίξουμε τον ρόλο διαιτητή μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων. Άσχετα με το ποιος έχει δίκαιο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πυροδοτεί την ομόνοια της πόλης. Πρέπει να ρίξουμε τους τόνους και να βρούμε λύσεις που θα φέρουν τη σύμπνοια στην πόλη». Να σημειωθεί ότι το θέμα των οφειλών της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» προς τη ΔΕΥΑΛ και τις ενέργειες αυτής για την είσπραξή τους, έφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν», προτείνοντας παράλληλα «τη σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η οποία θα ζητήσει και θα ελέγξει τις συμβάσεις των εμπλεκόμενων πλευρών: της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» και του Δήμου Λαρισαίων και να δημοσιοποιήσει τους όρους τους για κάθε πλευρά...». «Τη διερεύνηση των συμβάσεων από τον δήμαρχο» ζήτησε η κ. Καραλαριώτου, προκειμένου «να ενημερώσει ακολούθως το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με αυτές» και την ίδια θέση εξέφρασαν επίσης ο κ. Κρίκης, ο κ. Γούλας και ο κ. Γαμβρούλας.
«Να βγουν στην επιφάνεια τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου εκείνης της εποχής που η Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. για την παραχώρηση του γηπέδου» πρότεινε ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης, υποστηρίζοντας ότι τα όρια του Δήμου σταματούν εκεί και δεν έχει αρμοδιότητα στις συμβάσεις.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ
Στο πλαίσιο των τοποθετήσεων και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων για μεγάλους οφειλέτες στη ΔΕΥΑΛ, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ. Μαβίδης, υποστήριξε πως «Το Ελληνικό Δημόσιο, τα Δικαστήρια, ο Στρατός, οι Φυλακές... είναι οι μεγάλοι οφειλέτες της ΔΕΥΑΛ και αργούν να πληρώσουν... Αντίστοιχα ιδιώτες χρωστάνε σήμερα στη ΔΕΥΑΛ, από 20 ευρώ μέχρι 20.000 ευρώ...», αλλά «τα τελευταία χρόνια βαίνουν σταδιακά μειούμενα τα ανεξόφλητα της ΔΕΥΑΛ. Συμμαζεύουμε τη ΔΕΥΑΛ», είπε.ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΡΟΛΟΪ
Εγκρίθηκε επίσης κατά πλειοψηφία η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη διενέργεια ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων, με απονομή βραβείων με τίτλο: «Αναβίωση του ρολογιού της Λάρισας – Ανέγερση νέου δημοτικού ρολογιού».
Θετική ήταν η στάση της κ. Καραλαριώτου, η οποία πρότεινε «να τεθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και κατευθύνσεις για τη δημιουργία του ρολογιού, ώστε να συνάδει με τον χώρο...».
Ο κ. Βαϊούλης πρότεινε «τοπικό δημοψήφισμα για το προτεινόμενο σχέδιο του ρολογιού», ενώ ο κ. Γαμβρούλας επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης ζήτησε «να αποσυρθεί το θέμα για να προηγηθεί ο συνολικός διαγωνισμός για την ανάπλαση και διαμόρφωσης του λόφου του Φρουρίου και του περιβάλλοντα χώρου του Αρχαίου Θεάτρου».
Λ. ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass