Τραγωδία στον Όλυμπο

Νεκροί δύο Λαρισαίοι γιατροί

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ -ΣΩΘΗΚΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2021 21:00

Δύο Λαρισαίοι γιατροί είναι τα θύματα της χθεσινής τραγωδίας στον Όλυμπο,

που έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα ενώ έκαναν σκι το μεσημέρι στη θέση «Ξερολάκι» του Κοκκινοπηλού Ελασσόνας, σε υψόμετρο 1.400 μ. περίπου. Νεκροί είναι ο 46χρονος Τηλέμαχος Ζαφειρίδης και ο 52χρονος Θεόδωρος Χατζόπουλος (γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγιά) και οι δυο τους επιμελητές Α’ που υπηρετούσαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εκεί όπου όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες έδιναν μάχες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές από τον κορονοϊό.
Ο άδικος χαμός των δύο γιατρών βύθισε στο πένθος την ιατρική κοινότητα και τις κοινωνίες της Λάρισας και της Αγιάς, με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου να αδυνατούν να πιστέψουν το θλιβερό άγγελμα, αλλά και την τραγική ειρωνεία, την ώρα που η ΜΕΘ του ΓΝΛ βραβευόταν χθες βράδυ σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την προσφορά της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, οι γιατροί της Μονάδας ενημερώνονταν για την απώλεια των δύο Επιμελητών, του παθολόγου - εντατικολόγου και λάτρη των σπορ, Τηλ. Ζαφειρίδη πατέρα τριών παιδιών και του Θεόδ. Χατζόπουλου, πατέρα ενός παιδιού. Στον Ολυμπο μαζί με τους δύο άτυχους γιατρούς ήταν και ένας 35χρονος Λαρισαίος στρατιωτικός, ο οποίος σώθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ για προληπτικούς κυρίως λόγους μεταφέρθηκε χθες βράδυ στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, όπου διαπιστώθηκε πως ήταν καλά στην υγεία του. Οι τρεις Λαρισαίοι φίλοι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», βρέθηκαν χθες στον Όλυμπο για να κάνουν σκι όταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, «άρχισε να υποχωρεί το χιόνι», σύμφωνα με τη μαρτυρία του επιζώντα στρατιωτικού ο οποίος όταν γύρισε πίσω να δει, συνειδητοποίησε πως οι δύο του φίλοι είχαν καταπλακωθεί από τη χιονοστιβάδα.
Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος με ένα ελικόπτερο «Super Puma» να εντοπίζει αργότερα τους δύο γιατρούς και στη συνέχεια πολυμελείς ομάδες αποτελούμενες από πυροσβέστες της Ελασσόνας, της Κατερίνης, της 2ης και της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας να ανασύρουν τους δύο γιατρούς, δυστυχώς χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους. Ερπυστριοφόρο όχημα της 8ης ΕΜΑΚ μετέφερε τις σορούς των δύο γιατρών στον Κοκκινοπηλό και στις 21.15 χθες το βράδυ ασθενοφόρο τις μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας. Τις συνθήκες του δυστυχήματος ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.


ΕΡΕΥΝΑ
Χθες βράδυ, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος σε ανακοίνωσή του σημείωνε ότι «τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2021, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για Έρευνα και Διάσωση δύο ατόμων στη θέση «Ξερολάκι» στο όρος Όλυμπος, σε υψόμετρο περίπου 1.400 μέτρων.
Άμεσα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν οι ορειβατικές ομάδες των πλησιέστερων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Ελασσόνας και Κατερίνης με επτά πυροσβέστες και τρία οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 8ης ΕΜΑΚ με 11 πυροσβέστες, δύο οχήματα και ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ με 8 πυροσβέστες και ένα όχημα και Ε/Π Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος με τέσσερις εναέριους διασώστες, οι οποίοι και εντόπισαν τα δύο άτομα.
Αργά το απόγευμα, οι επίγειες Πυροσβεστικές Δυνάμεις ανέσυραν τα δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους, με τη συνδρομή εθελοντών και με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της 8ης ΕΜΑΚ μεταφέρθηκαν στη θέση «Κοκκινοπηλός», όπου και παραδόθηκαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».
* Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ο οποίος αναφέρει τα εξής: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο. Η ιατρική κοινότητα, αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων, ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α’ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους».    
* Να σημειωθεί ότι οι σοροί των δυο άτυχων γιατρών, επρόκειτο να φθάσουν περί τα μεσάνυχτα στο ΓΝΛ, όπου σήμερα θα γίνει νεκροτομή, στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου.
 Β.Κ.

 

Σώθηκε γιατί πρόλαβε να τρέξει
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Ελασσόνας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο διασωθείς Γεώργιος Βόγιας, για προληπτικούς λόγους. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ελασσόνας, ενώ τον συνόδευαν και φίλοι του, που την ώρα της τραγωδίας βρίσκονταν σε άλλο σημείο του Ολύμπου. Φίλοι τους οποίους ειδοποίησε γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, ενημερώνοντάς τους για το τι συνέβη και εκείνοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν τις αρχές. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά και κάποιες πρώτες μαρτυρίες, η τραγωδία εκτυλίχθητε γύρω στις 2 το μεσημέρι στην τοποθεσία «Ξερολάκι» στον Όλυμπο, σε ρεματιά που βρίσκεται μετά τη «Βρύση Τσουρέκα», στα 1.400 μέτρα υψόμετρο. Τη συγκεκριμένη περιοχή τη γνώριζαν καλά οι τρεις φίλοι της παρέας, αφού την επισκέπτονταν τακτικά. Τόσο οι δύο γιατροί που έχασαν τη ζωή τους, όσο και ο στρατιωτικός που διασώθηκε ήταν ιδιαίτερα έμπειροι ορειβάτες. Ο διασωθείς, που βρισκόταν λίγο ψηλότερα από τους άλλους δύο, τη στιγμή που είδε να ξεκινά η κατολίσθηση της χιονοστιβάδας πρόλαβε και έτρεξε, κάτι που του έσωσε και τη ζωή. Δυστυχώς, οι άλλοι δύο, που βρίσκονταν χαμηλότερα, καταπλακώθηκαν από το χιόνι. Ο διασωθείς στρατιωτικός, στην κυριολεξία είχε «τύχη – βουνό» και έδειχνε σοκαρισμένος για αυτό που συνέβη. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, αν και υγιής, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Γιάννης Μουκίδης

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass