ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Ενθρονίστηκε ο μητροπολίτης Τιμόθεος

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2014 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:56

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Αχ. Μπακαλέξη

Θερμής υποδοχής έτυχε το Σάββατο το απόγευμα από τις αρχές, τον ιερό κλήρο και τον λαό της Καρδίτσας, ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, τον οποίο συνόδευε ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον νέο μητροπολίτη υποδέχθηκαν στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης στην Καρδίτσα ο τοποτηρητής μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος, ο πρώην μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλος ο Β’, αρχιερείς από την Ελλαδική Εκκλησία, ο περιφερειάρχης κ. Κων/νος Αγοραστός, ιερείς και αρκετός κόσμος. Κατόπιν εν πομπή έγινε η επίσημη υποδοχή του νέου μητροπολίτη στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όπου τον υποδέχθηκαν η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. Καλ. Γερακούδη, οι βουλευτές Κων. Τσιάρας, Σπ. Ταλιαδούρος, Ασ. Σκόνδρα, Γ. Αναγνωστόπουλος, Ν. Μιχαλάκης, Αλέξης Μητρόπουλος, ο δήμαρχος Κων. Παπαλός, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ιερείς, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου που αναφωνούσαν «Άξιος - Άξιος».

Τον νέο μητροπολίτη προσφώνησε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο λαός της Καρδίτσας θα σταθεί δίπλα σας συμπαραστάτης και συνεργάτης στη διαφύλαξη των εκκλησιαστικών κειμηλίων και προσκυνημάτων της περιοχής μας, στην προβολή της χριστιανικής μας παράδοσης, αλλά και στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρώην μητροπολίτη κ. Κύριλλο τον Β’, που υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση για πολλά χρόνια τον λαό της Καρδίτσας. Ανταπαντώντας ο κ. Τιμόθεος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι τιμή για μένα η εκλογή μου από την Εκκλησία της Ελλάδας, ως ποιμένα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Ήρθα στην τοπική εκκλησία ως πνευματικός πατέρας του κλήρου, των μοναστικών αδελφοτήτων και του ευσεβούς λαού. Η Εκκλησία με ενέδυσε με τον αρχιερατικό μανδύα, που συμβολίζει τη δόξα της, η οποία είναι στερεωμένη στο αίμα της θυσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αλλά και των αγίων μαρτύρων και ομολογητών, οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους για την πίστη. Επίσης, η Εκκλησία μού έδωσε την αρχιερατική ράβδο, που είναι απόδειξη πνευματικής δύναμης και εξουσίας. Τέλος, μου ενεχείρησε στο δεξί μου χέρι τον Τίμιο Σταυρό για να πορεύομαι στη ζωή μου ακολουθώντας τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας Ιησού Χριστό. Για να μου υπενθυμίζει ότι Σταυρική θα είναι η πορεία μου και με τον Σταυρό θα μπορώ να ευλογώ τον λαό του Θεού».

Κατόπιν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέστηκε η τελετή της ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ενώ όλοι αναφωνούσαν το «Άξιος - Άξιος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass