Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Δομένικο

Αύριο στη «σκιά» της πανδημίας

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2021 18:28

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Διαφορετική φέτος, στη «σκιά» της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η επετειακή εκδήλωση μνήμης «ΚΑΥΚΑΚΙΑ 2021», που διοργανώνεται αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, από τον Δήμο Ελασσόνας και τη Δημοτική Κοινότητα Δομενίκου, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Δομενίκου (Φεβρουάριος 1943 – Φεβρουάριος 2021).


Ήταν 16 Φεβρουαρίου του 1943, τότε που από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής εκτελέσθηκαν ομαδικά 118 άνδρες του Δομενίκου, 5 άνδρες του Δαμασίου και 12 άνδρες του Μεσοχωρίου.
Αρχικά, η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση των εκτελεσθέντων θα πραγματοποιηθεί στις 10.15 το πρωί, στην ιστορική θέση «Καυκάκι», όπου θα λειτουργήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, με την παρουσία ελάχιστων αιρετών (...έως 9 άτομα). Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων (10.40 π.μ.), τιμητική ενός λεπτού σιγή και κατάθεση στεφάνων στην προτομή Νικολάου Μπάμπαλη (...στο Δομένικο).
Στη συνέχεια, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν: η απονομή Βραβείων για τις τρεις καλύτερες εκθέσεις σε μαθητές /-τριες Γυμνασίου Δομενίκου με θέμα: «Ολοκαύτωμα του Δομενίκου», η απονομή βραβείων «Νικολάου Μπάμπαλη» σε αριστούχους μαθητές/-τριες Γυμνασίου – Λυκείου Δομενίκου και η βράβευση αριστούχων μαθητών/-τριών από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο σύνδεσμος για την τηλεδιάσκεψη είναι οι εξής:
https://us05web.zoom.us/j/6661942563?pwd=RHVPZFRnVE4zN2oyWlJmVmZNWmlMUT09
Meeting ID: 666 194 2563
Passcode: WU6HW0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass