ΠΟΡΕΙΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Φώναξαν για ελευθερία στη Γάζα

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2014 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:03
Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία στη Γάζα και να ελευθερωθεί η Γάζα, που είναι μια μόνιμη ανοιχτή φυλακή, ζήτησαν χθες, με πορεία που διοργανώθηκε από την πλατεία Ταχυδρομείου, η «Πρωτοβουλία για τη Γάζα και την Παλαιστίνη», ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, το ΕΕΚ, το ΚΚΕ μ-λ, κόμματα και φορείς, ανένταχτοι κλπ. Σε προκηρύξεις που μοιράζονταν, υπογραμμίζονταν και τα εξής:
Ο ΣΥΡΙΖΑ
«Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επιτρέψει να συνεχίζεται και μάλιστα ατιμώρητα, ένα έγκλημα πολέμου, που με την τωρινή από αέρος επίθεση, έχει στοιχίσει ήδη εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες Παλαιστίνιους και ένα νεκρό και τραυματίες Ισραηλινούς: Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμάχους, γυναίκες και πολλά παιδιά μεταξύ τους.
Η ελληνική Κυβέρνηση, μακριά από πολιτικές ίσων αποστάσεων, και πολύ περισσότερο μονομερούς στήριξης του Ισραήλ, που άσκησε και πάλι ο «γαλλογερμανικός άξονας», πρέπει να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες, και βέβαια στο πλαίσιο της EE, που χρηματοδοτεί σχολεία, υδραγωγεία και νοσοκομεία που ισοπεδώνονται και πάλι από τις βόμβες».
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
«Η πλήρης στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ, που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την «αυτοάμυνα» των σιωνιστών εναντίον των «τρομοκρατών της Χαμάς» ενθαρρύνει τους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ να συνεχίζουν τη σφαγή. Στο πλευρό τους τάσσονται καθεστώτα όπως αυτό της Αιγύπτου, που κρατάει το πέρασμα της Ράφα κλειστό συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αποκλεισμού της Γάζας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό εταίρο» και διατηρώντας άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη σε όλα τα επίπεδα».
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
«Καταγγέλλουμε τη διεθνή εκστρατεία γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Συντάσσουμε τις δυνάμεις μας με το διεθνές κίνημα κατακραυγής, τους χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο και απαιτούμε: Να σταματήσει Τώρα η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου πολιτικοί και στρατιωτικοί του Ισραήλ. Να διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το τρομο-κράτος του Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη».
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
«Ο λαός μας είναι ανάγκη να καταγγείλει την κυβερνητική πολιτική της στήριξης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του και ενάντια στα συμφέροντα των λαών της περιοχής.
Όσα συμβαίνουν και τα χειρότερα που έρχονται υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη να γίνουν βήματα στη συγκρότηση μαζικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος του λαού, που είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο. Ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, στις απαιτήσεις και τις οδηγίες των ΗΠΑ, του ΔΝΤ και της EE, ενάντια στην παρουσία τους. Για την έξοδο της Ελλάδας από την EE και το NATO. Ενάντια στην ιμπεριαλιστική σφαγή των λαών και στα ακόμα πιο πολεμοχαρή σχέδιά, που έχουν για τους λαούς της περιοχής και του κόσμου. Προβάλλοντας πλατιά, πως «οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες»!
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ
«Να καταδικάσουν το συνεχιζόμενο έγκλημα που διαπράττεται και να σταθούν στο πλευρό του αγωνιζόμενου του παλαιστινιακού λαού», καλεί τους εργαζόμενους, το Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Λάρισας.
Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει και τα εξής: «Όλοι μας γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της πιο αγρίας δολοφονίας του παλαιστινιακού λαού που με τις ευλογίες των ΗΠΑ -ΕΕ οι Ισραηλινοί σφαγιάζουν αμάχους και παιδιά επικαλούμενοι τον κίνδυνο χτυπήματος από τρομοκράτες. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει η δολοφονία του παλαιστινιακού λαού. Η λογική ''των ίσων αποστάσεων'' και της εξίσωσης του ''θύτη'' με το ''θύμα'' που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των κρατών ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των λαών. Εξάλλου, η ίδια λογική έχει ακολουθηθεί και στην περίπτωση της επέμβασης των ΗΠΑ-ΕΕ και στην Ουκρανία».
Ε. Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass