O Γεωπονικός Σύλλογος κατά γ.γ. ΥΠΑΑΤ

Με αφορμή μη πρόσκλησή του κατά την επίσκεψη του κ. Μπαγινέτα στο Δαμάσι -Πρωτοβουλία συνδρομής σε σεισμόπληκτους αγρότες

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2021 15:00

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή επιστολή διαμαρτυρίας της διοίκησης του Γεωπονικού Συλλόγου

Λάρισας προς τον γενικό γραμματέα του ΥπΑΑΤ κ. Μπαγινέτα, με αφορμή τη μη πρόσκλησή της στην πρόσφατη αγροτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δαμάσι Τυρνάβου.
Η επιστολή διαμαρτυρίας που δημοσιεύτηκε στη χθεσινή «Ε» χαρακτηρίζεται από υψηλούς τόνους και είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των συνδικαλιστών γεωτεχνικών και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα: Ευχόμαστε η παράλειψη αυτή να οφείλεται σε βιασύνη και τυχαία οργανωτική προχειρότητα. Διαφορετικά, θα συνιστούσε θεσμικό ατόπημα και επίδειξη υπεροψίας και αδιαφορίας από μέρους του γενικού γραμματέα του ΥπΑΑΤ, έναντι των έμπειρων συναδέλφων γεωπόνων που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οποιοσδήποτε κατέχει θέση ευθύνης στη δημόσια διοίκηση, και εν προκειμένω ο κ. Μπαγινέτας, οφείλει να συνειδητοποιεί ότι εκπροσωπεί τη συντεταγμένη πολιτεία και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όχι τον εαυτό του, ενεργώντας αυτοβούλως. Τα προβλήματα των ταλαιπωρημένων κατοίκων της περιοχής επιζητούν άμεση ανακούφιση και πραγματικές λύσεις, και όχι να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης στις «προσωπικές πορείες» καθενός περαστικού, προσωρινού και κυρίως μη εκλεγμένου πολιτικού».
Όπως δήλωσαν στην «Ε» διοικητικοί του Συλλόγου «δεν είναι δυνατόν ο πρώτος θεσμοθετημένος φορέας που συναντά στο γραφείο του ο υπουργός Σπ. Λιβανός, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, να είναι ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας και ο γενικός γραμματέας του, να μας αγνοεί, επισκεπτόμενος την περιοχή μας».
Και επειδή η διοίκηση του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας δεν ενδιαφέρεται για τις εντυπώσεις αλλά για την ουσία, που είναι η παροχή βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους παραγωγούς, έχει ενδιαφέρον ο επίλογος της επιστολής: Το αμέσως προσεχές διάστημα, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας θα επισκεφθούμε την πληγείσα από τον σεισμό περιοχή, θα συζητήσουμε μαζί με τους συμπολίτες, φίλους και συνεργάτες μας αγρότες και κτηνοτρόφους τις οποιεσδήποτε ανάγκες τους (ακόμη και σε φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ζωοτροφές κ.α.) και στη συνέχεια να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας για να συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχετικές παρεμβάσεις θα είναι σημαντικές και πολύπλευρες. Περισσότερα πολύ σύντομα...

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass