«Υγειονομική βόμβα για εργαζόμενους τα ατομικά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού»

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ΖΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2021 15:10
φωτ. αρχείου φωτ. αρχείου

«Τα ατομικά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, είναι υγειονομική βόμβα για τους εργαζόμενους

στην καθαριότητα» επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΤΑ και ζητά μέτρα προστασίας τους.  Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Και ενώ στη μάχη της προπαγάνδας για το «νέο επίτευγμα», όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, έχουν στοιχηθεί τα συστημικά ΜΜΕ «έχοντας» απαντήσεις για όλα και πέρα των άλλων δυσκολιών της διαδικασίας, για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων γεννιέται εύλογα το ερώτημα, πού θα πετιούνται τα rapid test μετά τη χρήση τους.
Η αρνητική εμπειρία των εργαζομένων στην καθαριότητα να μαζεύουν τα ανεξέλεγκτα πεταμένα μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες κ.λπ.) με κίνδυνο, που πολλές φορές έχει επαληθευτεί να κολλήσουν τον ιό, η διαδικασία των ατομικών τεστ μεγαλώνει την αγωνία και την ανασφάλειά τους. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η κυβέρνηση και οι Δήμοι θα πρέπει να προβλέψουν ειδικά ασφαλή σημεία και κάδους συλλογής ιατρικών αποβλήτων για τα μεταχειρισμένα τεστ και ειδικά μετρά προστασίας για τους εργαζόμενους. Με την επιβαρυντική για την υγεία των εργαζομένων διαδικασία των ατομικών τεστ, γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο η κυβέρνηση να συμπεριλάβει στην προτεραιότητα για τον εμβολιασμό τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων όπως και σε όλες τις υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το κοινό (ΚΕΠ, κοινωνικές υπηρεσίες κ.λπ.)».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass