Τα γραμματόσημα της επετείου

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛ.ΤΑ.

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2021 16:50

Με μια νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 Όρκοι και Θυσίες για την Ελευθερία» τιμούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία την αφοσίωση, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης.


Περιλαμβάνει τέσσερα ιστορικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών και πρόκειται για τη 2η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων μέσα στο 2021 αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους, που τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν γραμματόσημα ανήμερα της εθνικής επετείου και ανοίγουν, συμβολικά, την 25η Μαρτίου 2021, το Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών, στην οδό Αιόλου 100 στην Ομόνοια, από τις 9:00 έως τις 13:00.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν εκεί πρώτοι την αναμνηστική σειρά και τα προϊόντα της και να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, καθώς και με το χρονολογικό σήμαντρο του Κεντρικού Ταχυδρομείου Αθηνών, ημερομηνίας 25 Μαρτίου 2021, δημιουργώντας σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα.
Η Σειρά «ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 Όρκοι και Θυσίες για την Ελευθερία» χαρακτηρίζεται και από ακόμα μία πρωτοτυπία: εκτός από τα φιλοτελικά της προϊόντα συνοδεύεται από μία πλούσια συλλογή επιχειρηματικών δώρων: επίχρυσα και επάργυρα γραμματόσημα, κάδρα, press papier από φυσητό γυαλί και πολυτελείς κασετίνες με τα πλοία του Αγώνα γίνονται η ιδανική λύση για δώρα διαχρονικά, πρωτότυπα και συλλεκτικά. Διατίθενται κατόπιν παραγγελίας.
Τα ιστορικά έργα που αναπαριστώνται στη σειρά γραμματοσήμων είναι: «O πατριωτικός όρκος των Ελλήνων» Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville (1835-1885) Επιχρωματισμένη λιθογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Χαρακτικών, «Ο ηρωισμός των γυναικών του Σουλίου» Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville (1835-1885) Eπιχρωματισμένη λιθογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Χαρακτικών, «Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη» Jean Charles Langlois (1789-1870) Επιχρωματισμένη λιθογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Χαρακτικών και «Ό Όρκος» Διονύσιος Τσόκος (1814/20- 1862) Ελαιογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Ζωγραφικών.
Κυκλοφορούν στις 25 Μαρτίου 2021 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 24 Μαρτίου 2022, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα, από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα και από το ηλεκτρονικό κατάστημα ΕΛΤΑ μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.
Κυκλοφορούν επίσης:
-Εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας
-Αριθμημένοι ειδικοί αναμνηστικοί φάκελοι
-Αριθμημένα τευχίδια
-Αριθμημένα λευκώματα σειράς
Τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται:
* από το ηλεκτρονικό κατάστημα, e-shop των ΕΛΤΑ, στο https://tinyurl.com/elta2503
* από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού-100 38 Αθήνα)
* από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass