Τέλος εποχής...

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2021 15:05

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Ιστορική μέρα η χθεσινή Δευτέρα 29η Μαρτίου 2021 για την Αγιά. Κατεδαφίστηκε το κτίριο

της παλαιάς αγοράς που δέσποζε με τον όγκο του για έξι δεκαετίες τώρα δίπλα ακριβώς στην Κεντρική πλατεία της. Ένα κτίριο το οποίο ανεγέρθηκε το 1958 - 1959 επί κοινοτάρχη Τάκη Καρδάρα, σε μια εποχή που συμβόλιζε το πέρασμα προς την ανάπτυξη της περιοχής από τα δύσκολα χρόνια που άφησαν πίσω τους η Κατοχή κι ο Εμφύλιος Πόλεμος. Για τα πρώτα τριάντα περίπου χρόνια στέγαζε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία, για τα δέκα επόμενα αφέθηκε σχεδόν έρημο και τα τελευταία είκοσι πήρε ξανά ζωή, φιλοξενώντας δύο καταστήματα πώλησης ειδών αρτοποιείου, ένα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, το γραφείο του ΙΚΑ, το Κέντρο Κοινότητας, το γραφείο του «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. Στη θέση του θα χτιστεί το νέο Δημαρχείο της Αγιάς, έργο ήδη ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Γκουντάρα έχει υποσχεθεί πως το νέο κτιριακό συγκρότημα θα είναι ανάλογο της ιστορικότητας και της αίγλης της κωμόπολης, θ’ αλλάξει ριζικά την εικόνα του εμπορικού της κέντρου και θ’ ανεβάσει σημαντικά το επίπεδο στις συνδιαλλαγές μεταξύ δημοτών και υπηρεσιών του Δήμου. Οι προσδοκίες των Αγιωτών πολλές. Πρώτον, για γρήγορη ανέγερση του Δημαρχείου και, δεύτερον, για ένα αποτέλεσμα από τη μία όμορφο και από την άλλη που να δένει αρμονικά με το γύρω οικιστικό και φυσικό περιβάλλον. Αποτέλεσμα τέτοιο που θα μπορέσει να κάμψει κάποια στιγμή και τις ενστάσεις κάποιων που σήμερα θεωρούν ότι το κατεδαφισθέν οίκημα θα έπρεπε να παραμείνει και με αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις να αξιοποιηθεί.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass