Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Απρ 2021 15:06

«Να προσληφθεί διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας»
ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ»

Την πρόσληψη διερμηνέα νοηματικής γλώσσας, για τα άτομα με αναπηρία, ζητά η παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν»

από τη Δημοτική Αρχή και σημειώνει: «Οι κωφοί της Λάρισας, αλλά και άνθρωποι με προβλήματα ομιλίας, ζουν αποκλεισμένοι από κάθε δημόσια και ιδιωτική δραστηριότητα. Γι’ αυτούς, το κράτος τόσο κεντρικά, όσο και σ’ επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης δεν προβλέπει τη δυνατότητα επικοινωνίας.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή αν υπάρχει συνεργασία με διερμηνέα της νοηματικής και αν όχι, αν υπάρχει πρόθεση και προγραμματισμός για πρόσληψη διερμηνέα, στο πλαίσιο ενός συστήματος κοινωνικής υποστήριξης για τα άτομα με αναπηρία, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της επικοινωνίας, της μείωσης των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Για την άρση όλων αυτών των εμποδίων, προτείνουμε την πρόσληψη πιστοποιημένου ειδικού συνεργάτη με γνώση της νοηματικής γλώσσας, ο οποίος να τοποθετηθεί στην κοινωνική-κοινωφελή Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων. Ο ανωτέρω συνεργάτης θα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος:
Α) Θα μπορεί να εξυπηρετεί διά ζώσης ή διαδικτυακά κάθε συμπολίτη μας με προβλήματα ομιλίας και ακοής που προσέρχεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δήμου.
Β) Να είναι παρών σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά ή θα ανεβαίνει «ζωντανά» ή εκ των υστέρων, σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα και να «μεταφράζει» σε συμπολίτες μας (και όχι μόνο), τα όσα λέγονται στο Δ.Σ.».

 

20 Λαρισαίοι μιλούν για τη Λάρισα

Η 4η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ «ΛΑΡΙΣΑ» ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ο Όμιλος Πολιτικού Διαλόγου «Λάρισα» διοργανώνει την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 και ώρα 21:00 την 4η διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «20 Λαρισαίοι μιλούν για την πόλη». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει 20 ολιγόλεπτες τοποθετήσεις Λαρισαίων πολιτών για την πόλη μας. Ακολούθως, μέσω ερωτήσεων και σχολίων, θα διεξαχθεί ανοιχτός διάλογος μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.
Οι ομιλητές είναι οι:
-Βασιλόπουλος Βασίλης, ασφαλιστής
-Βουλγαράκη Χρύσα, διευθύντρια, Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας – Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας
-Γιαννακός Δημήτρης, χειρούργος οδοντίατρος
-Γιαννούλας Φώτης, δικηγόρος Αθηνών, Γ.Γ. Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών ΕΘΕΜ
-Γιατρουδάκη Αργυρώ, υπεύθυνη Σχέσεων Personal Banking
-Γιάτσιος Ιωάννης, έμπορος
-Γκουρομπίνος Χρήστος, πρόεδρος Μ.Ε.Σ. Αγίου Θωμά, μέλος Σωματείου ΔΕΥΑΛ
-Καλτσογιάννη Χρύσα, ιδιωτική υπάλληλος
-Κατσαρού Χρ. Όλγα, υποδιευθύντρια Δ. ΙΕΚ Λάρισας, Msc Σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης
-Μέκρα Βάσω, ιατρικός επισκέπτης
-Μπέμπης Δ. Απόστολος, πολιτικός μηχανικός, MBA, Msc Διεθνείς Σχέσεις
-Μποτσαροπούλου Εύη, αρθρογράφος
-Νούσιας Αποστόλης, ιατρός βιοπαθολόγος
-Νούτσιας Γιώργος, δικηγόρος Λάρισας, Π.Μ.Σ. Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης ΑΠΘ
-Ντάβαρος Ιωάννης, φιλόλογος
-Πασχάλης Θανάσης, νευροχειρουργός, Clinical Fellow Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Cambridge
-Σιλιτζής Χαράλαμπος, φιλόλογος
-Στάθης Λάμπρος, επαγγελματίας Εστίασης
-Στάμου Θανάσης, διευθυντής INVESTA Real Estate
-Ψαρού Ευαγγελία, νηπιαγωγός, 6ος παιδικός σταθμός Δήμου Λαρισαίων
Η συζήτηση-εκδήλωση θα διεξαχθεί online μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom. Ο σχετικός σύνδεσμος (link) θα είναι διαθέσιμος στη σελίδα του Ομίλου:
http://www.facebook.com/dialogoslarisa

 

Τρόφιμα στα χωριά του Δήμου Λαρισαίων
ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Συνεχίζεται η στήριξη, με τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στα χωριά Μάνδρα, Κουτσόχερο, Αμυγδαλέα και Ραχούλα, λόγω των αναγκών που προέκυψαν από τον σεισμό.
Τα προϊόντα παρέδωσαν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου, η αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ρίτα Απρίλη και ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θοδωρής Γαντζούδης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι σεισμοπαθείς, αναζητώντας λύσεις για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Τονίστηκε ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.
Τα είδη, παρέλαβαν οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, κ. Μητράκας Γεώργιος, Καδόγλου Σπύρος, Φονιάς Βάιος και Γόγουλος Αναστάσιος.
Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτήν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ.: 2410-255.876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς).

 

Αιμοδοσία στην Τσαριτσάνη

Η 62η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Τσαριτσάνης, θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα Τσαριτσάνης, την Κυριακή 11 Απριλίου, τις ώρες 9 π.μ. έως 1 μ.μ. Η Επιτροπή της Τράπεζας Αίματος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και σημειώνει: «Προσκαλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, με την κάρτα αιμοδοσίας και παρέα μ’ έναν φίλο/-η υποψήφιο/-α εθελοντή/-ντρια να δώσουν αίμα, να δώσουν ζωή για τους συνανθρώπους που το ’χουν ανάγκη. Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή, ιδιαίτερα, τώρα. Δείχνουμε έμπρακτα Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass