Αρση του 50-50 στις λαϊκές αγορές προτείνει η Δημοτική Αρχή Λάρισας

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ -ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2021 21:05

Στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη, θα καταθέσει η Δημοτική Αρχή Λάρισας,

το αίτημα των Σωματείων Επαγγελματιών (πωλητών και παραγωγών) Λαϊκών Αγορών ν. Λάρισας, «να αρθεί προσωρινά το μέτρο περιορισμού της παρουσίας τους (50-50) στους πάγκους, μέχρι και το Πάσχα».
Αυτό επισήμανε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στο πλαίσιο της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, όπου κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των Σωματείων Λαϊκών Αγορών, εκφράζοντας τη στήριξή του.
Το αίτημα της Δημοτικής Αρχής αναλαμβάνει να προωθήσει στα Υπουργεία, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθανάσιος Αδαμόπουλος, ο οποίος επισήμανε: «Στηρίζουμε τον αγώνα των παραγωγών-πωλητών λαϊκών αγορών. Συντασσόμαστε με το συγκεκριμένο αίτημά τους, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι με την εφαρμογή του προσωρινού μέτρου περιορισμού της παρουσίας των πωλητών και παραγωγών των λαϊκών αγορών 50-50 στους πάγκους, δημιουργούνται φαινόμενα συνωστισμού του καταναλωτικού κοινού.
Επομένως επιτυγχάνεται διαφορετικό αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο, παρά τις αποστάσεις ασφαλείας που τηρούνται».
Σημείωσε ότι «την περίοδο του Πάσχα η επισκεψιμότητα των καταναλωτών αυξάνεται και γι’ αυτό θα πρέπει να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της λαϊκής αγοράς, με την παρουσία όλων των νόμιμων παραγωγών- πωλητών, τηρουμένων βεβαίως των αποστάσεων ασφαλείας και όλων των υγειονομικών μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί».
Σχετικά με το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα να εκσυγχρονιστεί μεν ο θεσμός των λαϊκών αγορών, αλλά με πρωταγωνιστές αποκλειστικά τους παραγωγούς και μικροπωλητές, και συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Είμαστε απέναντι στο να μπούνε οι εταιρείες μέσα στις λαϊκές. Επίσης είναι αδύνατον και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί να στέλνουν οι παραγωγοί σε ειδική πλατφόρμα τα προϊόντα τους και τις τιμές τους πριν την έναρξη της λαϊκής. Τέλος, είναι αδιανόητο για έναν παραγωγό να διαγράφεται η άδειά του αν δεν πουλήσει το 70% της ποσότητας που δήλωσε στη δήλωση ΟΣΔΕ».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass