Ηλεκτρονικά οι δηλώσεις για τραπεζοκαθίσματα και μείωση τελών

ΣΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2021 15:50

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων για την υποβολή αιτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων για άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα έτους 2021, καθώς και αίτηση μείωσης τέλους κοινόχρηστου χώρου για το 2021.


Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την υποβολή των αιτήσεων από επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τις απαλλαγές από δημοτικά τέλη, στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής σε μια προσπάθεια ανακούφισης του κόσμου της εστίασης.
ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων «οι ενδιαφερόμενοι άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων έτους 2021, καθώς και πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου ατελώς έως τις 31/10/2021 (αρ. 60 του Ν. 4795/17-4-21), θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://bit.ly/2zUQ1rH_ΔΗΜΟΣΛΑΡΙΣΑΙΩΝ-ΗλεκτρονικέςΥπηρεσίες
(Κατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων -Υποκατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων-ΚΧ τραπεζοκαθισμάτων).
ΤΕΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
Όσοι δεν επιθυμούν ή δεν δικαιούνται πρόσθετο κοινόχρηστο χώρο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μείωσης του τέλους κοινόχρηστου χώρου έτους 2021 (αρ. 65 του Ν. 4688/20) μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://bit.ly/2zUQ1rH_ΔΗΜΟΣΛΑΡΙΣΑΙΩΝ-ΗλεκτρονικέςΥπηρεσίες
(Κατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων -Υποκατηγορία Αιτήσεων: Τμήμα Εσόδων-ΚΧ τραπεζοκαθισμάτων-Μείωση τέλους).
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ανά κατηγορία αίτησης καθώς και οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής των αιτήσεων αναφέρονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων.
Μετά την Οριστική Υποβολή της αίτησης, θα γίνει έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.
Σε περίπτωση έγκρισής της, η τακτοποίηση της οφειλής θα γίνεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό GR57 0172 6060 0056 0600 4883 211 της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία υποχρεωτικά θα αναγράφονται Ονοματεπώνυμο - ΑΦΜ - αιτιολογία κατάθεσης.
Η απόδειξη της τραπεζικής κατάθεσης (καταθετήριο), μπορεί να επισυνάπτεται και ηλεκτρονικά στην Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων (https://bit.ly/2zUQ1rH_ΔΗΜΟΣΛΑΡΙΣΑΙΩΝ-Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες).
Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα «ανεβάζει» στην πλατφόρμα, στα “Παραδοτέα Έντυπα», την άδεια που αιτείται ο ενδιαφερόμενος δημότης”» καταλήγει η ανακοίνωση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων τηλ.: 2413 500 313.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass