Ανοια και ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2021 16:52

Ενημερωτική διαδικτυακή διαδραστική συνάντηση με θέμα «Υποστήριξη φροντιστών ατόμων με άνοια» οργάνωσε το Ειδικό Κέντρο Φροντίδας Ημέρας της Λάρισας για άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Μίλησαν και απάντησαν σε ερωτήσεις οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου, νευρολόγος, ψυχολόγοι, κοινωνική λειτουργός, λογοθεραπεύτρια, γυμναστής, νοσηλεύτρια, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Ευθ. Δαρδιώτης, διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με όσα αναλύθηκαν στο σεμινάριο, η νοητική ενδυνάμωση, η υγιεινή διατροφή, όπως η μεσογειακή δίαιτα, η πρόληψη καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου, η κοινωνικοποίηση και η σωματική άσκηση μπορούν να συμβάλλουν, τόσο στην πρόληψη της N. Alzheimer όσο και στη σταθεροποίηση της νόσου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων από άνοια και ήπια γνωστική διαταραχή. Στόχος των προγραμμάτων ψυχοεκπαίδευσης, τα οποία προσφέρει το Ειδικό Κέντρο για Alzheimer Λάρισας, είναι η κατάρτιση και ψυχολογική υποστήριξη των φροντιστών, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη φύση της νόσου, να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τα συναισθήματά τους και να προσφέρουν τη βέλτιστη φροντίδα στους πάσχοντες. Όσον αφορά τις πτώσεις που παρατηρούνται συχνά στους ηλικιωμένους, η αποτελεσματική διαχείρισή τους περιλαμβάνει την αναζήτηση κι αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας, την κατάλληλη τροποποίηση του οικείου περιβάλλοντος και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ηλικιωμένων.Τέλος, η καλή συνεργασία των μελών της οικογένειας, τόσο μεταξύ τους όσο και με το σύνολο των θεραπευτών, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ατόμου με άνοια και της οικογένειάς του.
Το Ειδικό Κέντρο Φροντίδας Ημέρας Λάρισας για άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ λειτουργεί στην οδό Βενιζέλου 141 και οι προσφερόμενες υπηρεσίες του είναι προσβάσιμες για όλους δωρεάν. Λειτουργεί με τη φροντίδα της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας – ΕΠΑΨΥ και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.
Η επικοινωνία με το Κέντρο γίνεται στο τηλ.: 2410-257.478 ή στο email: dcanoia@epapsy.gr, anoia.larissa@gmail.com και το ωράριο λειτουργίας του είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 20:00 και Σάββατο 9:00 – 14:00.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass