«Φέτος έγινε μια απρέπεια...»

ΕΝΤΟΝΗ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕΒ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ - «ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2021 15:02

«Φέτος έγινε μια απρέπεια... Παρελήφθη η Λάρισα από τις πόλεις που θα έπρεπε να λάβουν το Άγιο Φως» τόνισε ο Μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιερώνυμος, δηλώνοντας έτσι την έντονη ενόχλησή του για την απόφαση να μη μεταφερθεί φέτος στη Λάρισα το Άγιο

Φως.
Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο μεταφέρεται το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και από εκεί με ειδικές πτήσεις σε διάφορες πόλεις μεταξύ των οποίων και η Λάρισα.
Έτσι έγινε γνωστό και το Μεγ. Σάββατο, ότι στο πρόγραμμα των πτήσεων περιλαμβανόταν και η Λάρισα και μάλιστα ότι το αεροσκάφος θα προσγειωνόταν στις 8 και 10’ στο αεροδρόμιο της Λάρισας.
Ενώ λοιπόν αιρετοί και βουλευτές είχαν μεταβεί στις 8 το βράδυ του Μεγ. Σαββάτου, στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. για την υποδοχή του Αγίου Φωτός, την τελευταία στιγμή έγινε γνωστό στην Πολεμική Αεροπορία ότι τελικά δεν θα γίνει πτήση προς τη Λάρισα. Κατά μια άλλη εκδοχή δεν υπήρξε ποτέ καμία επίσημη ανακοίνωση για την έλευση του Φωτός στη Λάρισα και πως από παρανόηση δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι μια πτήση θα γινόταν και προς τη Λάρισα. Η εξέλιξη ωστόσο αιφνιδίασε τοπικούς άρχοντες και εκκλησία, με δεδομένο μάλιστα ότι δεν δόθηκαν έγκαιρα οι απαραίτητες διευκρινίσεις με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις.
Με χαρακτηριστικότερη αυτή του Μητροπολίτη Σεβ. Ιερώνυμο, που, απευθυνόμενος στους πιστούς που βρέθηκαν στον Άγιο Αχίλιο για την Ανάσταση, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «φέτος έγινε μια απρέπεια... Παρελήφθη η Λάρισα από τις πόλεις που θα έπρεπε να λάβουν το Άγιο Φως. Αυτό δεν πρέπει να είναι αφορμή μουρμούρας και γκρίνιας, πρέπει να τους συγχωρήσουμε λόγω της Αναστάσεως», προσθέτοντας ότι «να κατανοήσουμε πως δεν είναι δυνατόν την τέταρτη πόλη της Ελλάδας, κάποιοι να τη διαγράφουν έτσι όταν είναι να της απονεμηθεί τιμή», για να υπογραμμίσει ότι «γι’ αυτό εδώ απόψε οι φορείς της πόλης δεσμευόμαστε ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί και ότι θα πιέσουμε τα κεντρικά όργανα που συνηθίζουν να κάνουν τέτοιες τρικλοποδιές στη Λάρισα να μην το ξανακάνουν».
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
Τελικά την Κυριακή του Πάσχα και στην ενορία του, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λάρισας μετέφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός.
Όπως σημειώνεται από τη Μητρόπολη Λάρισας «ο κ. Περιφερειάρχης φρόντισε να έλθει το Άγιο Φως στη Λάρισα, μετέβη αρχικώς στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο και του το παρέδωσε και ακολούθως, εν μέσω κωδωνουκρουσιών, έγινε η υποδοχή στον Άγιο Νικόλαο από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιο.
Ο κ. Περιφερειάρχης άναψε την ακοίμητη κανδήλα της Αγίας Τραπέζης, ενώ ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε στον κ. Αγοραστό να έχει την ευλογία του Παναγίου Τάφου στη ζωή του.
Έστω και με καθυστέρηση, η πόλη της Λάρισας έλαβε την ευλογία του Αγίου Φωτός, ενώ οι Πατέρες και οι πιστοί Χριστιανοί, τηρώντας τα απαρέγκλιτα μέτρα, θα μπορούν να λαμβάνουν το Άγιο Φως από το εκκλησάκι που βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ναού, επί της οδού Παπαναστασίου, προκειμένου να το μεταφέρουν οι μεν σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας, οι δε προς ευλογία των οίκων τους».
«ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ»
«Θεωρώ απρέπεια το γεγονός ότι στη Λάρισα, την 4η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, δεν έφτασε φέτος το Άγιο Φως, το οποίο στη συνέχεια διαχέεται σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στις Ιερές Μονές των Μετεώρων.
Η πόλη μας δεν ήταν μεταξύ των 12 πόλεων στις οποίες μεταφέρθηκε το Άγιο Φως μετά την άφιξή του στην Αθήνα. Παραλείφθηκε για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε».
Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχετικά με τη μη έλευση του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο της Λάρισας. Προσθέτοντας ότι «μαζί με τον Δεσπότη μας, κ.κ. Ιερώνυμο, οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτό και να διασφαλίσουμε ότι η πόλη και ο Νομός της Λάρισας θα βρίσκονται δικαιωματικά εκεί που τους αξίζει, αφού συνιστούν το γεωγραφικό κέντρο της χώρας και την “καρδιά” της ελληνικής περιφέρειας», καταλήγει ο βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass