Αισιοδοξία μεν, συγκρατημένη δε...

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΚΑΦΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2021 21:02

Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει στον κλάδο της εστίασης που επαναλειτουργεί έστω

και υπό συγκεκριμένες συνθήκες μετά από αρκετούς μήνες. Οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων που άνοιξαν για να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες λίγο μετά το Πάσχα, φαίνονται γεμάτοι κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, κάτι που προσφέρει χαμόγελο ικανοποίησης στους επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Το ζητούμενο ωστόσο για όλους είναι να υπάρξει διάρκεια στη λειτουργία για να μπορούν όλοι να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις σε βάθος χρόνου.
«Υπάρχει μια φυσιολογική ροή των πελατών και αυτό μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια αλλά μέχρι εκεί. Επειδή όλο αυτό το διάστημα έχουμε δει πολλά, κρατάμε μικρό καλάθι γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας έρθει στη συνέχεια» εξηγεί στην «Ε» έμπειρος καταστηματάρχης από την καφεστίαση.
Αυτήν τη στιγμή σχεδόν όλα τα καταστήματα άνοιξαν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Υπάρχουν ορισμένα εστιατόρια που επέλεξαν να επαναλειτουργήσουν από αύριο Παρασκευή προτιμώντας να αποφύγουν τις πρώτες ημέρες μετά το Πάσχα. Από εκεί και πέρα στη συντριπτική του πλειοψηφία ο κλάδος που αριθμεί περίπου 1.200 καταστήματα στον νομό Λάρισας είναι σε πλήρη λειτουργία. «Είναι ακόμη ζεστό το τραύμα» διευκρινίζει επιχειρηματίας μιλώντας για τη ζημιά που έχουν υποστεί ως κλάδος όλο αυτό το διάστημα: «Θα πρέπει να αφήσουμε τον χρόνο να κυλήσει για να δούμε πόσοι θα αντέξουν να είναι ανοιχτά» τονίζοντας τη σημασία της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αλλά και των πάγιων εξόδων.
Όσον αφορά στους πελάτες τώρα, οι Λαρισαίοι απολαμβάνουν την επαναλειτουργία της εστίασης και αυτό φαίνεται από τα γεμάτα τραπεζοκαθίσματα στους πεζόδρομους και τις πλατείες.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass