«Εστίες πολέμου καίνε σε όλη την υδρόγειο»

Καταγγέλλει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2021 15:10

Με αφορμή τον εορτασμό λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χθες, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας ανακοινώνει: «76 χρόνια μετά, οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την κλιμάκωση των ανταγωνισμών και της επιθετικότητας ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών, στο έδαφος της νέας, ακόμα βαθύτερης γενικευμένης οικονομικής κρίσης.

Εστίες πολέμου καίνε σε όλη την υδρόγειο, ενώ η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ουκρανία και συνολικά στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, οι δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου, προειδοποιούν για τεράστιους κινδύνους. Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας και παράλληλα βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Η επικείμενη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, οι επιθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η χώρα μας για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. τη μετατρέπουν όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων.
Η 9η Μάη στέκεται και θα στέκεται ορόσημο στην ιστορία αποκαλύπτοντας την αστείρευτη δύναμη της λαϊκής πάλης, φανερώνοντας πως αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Κόντρα στην παραχάραξη της ιστορίας, στην προσπάθεια εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, που συστηματικά επιδίδεται το κεφάλαιο και οι ενώσεις του, με πρώτη και καλύτερη την Ε.Ε., που απαγορεύει Κομμουνιστικά Κόμματα στην Ευρώπη, αναγορεύει σε ήρωες τους συνεργάτες των Ναζί κι επιχειρεί να μετατρέψει την 9η Μάη σε μέρα της Ευρώπης, αναδεικνύονται ξεκάθαρα η ανωτερότητα και τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, που όχι μόνο κατατρόπωσε τον φασισμό, αλλά ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα κατάφερε να εξασφαλίσει δουλειά για όλους με δικαιώματα, παιδεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass