«Δρόμοι που δεν θα απειλούν τη ζωή»

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΧΘΕΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΙΟΑΣ Π. ΜΥΛΩΝΑΣ» ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΑΝΕΛΛΗ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2021 21:14

«Δρόμοι που δεν θα απειλούν τη ζωή» είναι το μήνυμα που στέλνει η Λάρισα, διά στόματος του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.


Η Λάρισα, από τις πρώτες πόλεις που υλοποιεί τμηματικά σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας, το οποίο προάγει την ασφαλή οικολογική μετακίνηση και τη μη αλόγιστη χρήση αυτοκινήτων στο κέντρο, μέσω της δημιουργίας νέων ποδηλατοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, επιλέχθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Παύλος Μυλωνάς», να είναι αυτή σε όλη τη χώρα που θα διαδώσει πρώτη το μήνυμα της καμπάνιας του Ινστιτούτου «#30Love klm/h» και υποδέχθηκε χθες την πρόεδρο του Ινστιτούτου
κ. Βασιλική Δανέλλη, οργανώνοντας μια σειρά πλούσιων ποδηλατικών εκδηλώσεων με αφετηρία τους την Κεντρική πλατεία.
«Επιλέξαμε τη Λάρισα, για να προωθήσουμε το μήνυμά μας, για την οριοθέτηση των 30 χλμ. /ώρα, σε περιοχές που συνυπάρχουν πεζοί, ποδηλάτες και οχήματα... Πρέπει να προστατέψουμε τη ζωή και το περιβάλλον» τόνισε σε χαιρετισμό της η κ. Δανέλλη.
Ο Δήμος Λαρισαίων υποστηρίζει ενεργά και υλοποιεί τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για όρια ταχύτητας 30km/h εντός πόλης και μάλιστα μειώνει περισσότερο το όριο στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με 20km/h.
«Η Λάρισα επιλέχθηκε για τον εορτασμό λόγω του πρωτοπόρου προγράμματος αστικής ήπιας κινητικότητας…» δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, παρουσιάζοντας το όραμα της Δημοτικής Αρχής και τις προσπάθειές της για τη χρήση του ποδηλάτου, με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων.
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πόλη βιώσιμη, όπου οι δρόμοι δεν θα απειλούν τη ζωή…» επισήμανε.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η διευθύντρια της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Μιχ. Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών κ. Στέφανος Παϊκος, ενώ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημ. Δεληγιάννης και οι αντιδήμαρχοι Σωτ. Βούλγαρης και Γ. Σούλτης.
ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ
ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία επίδειξη με ποδήλατα bmx από την ομάδα «bmx LA flatland» με τον Δημήτρη Παγκαρλιώτα και τον Λευτέρη Πάτα και ακολούθησε ποδηλασία στους νέους ποδηλατοδρόμους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας της πόλης, από μικρούς ποδηλάτες της Ακαδημίας Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων, οικογένειες που παρακολουθούν το πρόγραμμα του Δήμου «Κινούμαι με το ποδήλατο με το παιδί μου», άτομα με αναπηρία με τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδιά τους, καθώς και μικρούς αθλητές των σχολών ποδηλασίας του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου «Πηνειός» και του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας.
Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Λάρισας και της Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Θεσσαλίας και εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών Ε.Ο.Δ.Υ.Α.
Να σημειωθεί ότι η όλη δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» με την ευθύνη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass