Η Λάρισα τίμησε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Λαμπρότητα και συγκίνηση στο μνημείο της πλατείας Αβέρωφ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2021 15:00

Με την καθιερωμένη εκδήλωση, η οποία παρά τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε χθες με λαμπρότητα και συγκίνηση, εορτάστηκε και στη Λάρισα, στη συνοικία του Αβέρωφ, η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.


Το πρωί τελέστηκε λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες και κατάθεση στεφάνων.
Παρόντες οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης και του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ποντίων ν. Λάρισας, κ.ά.
Με τη χθεσινή τελετή ολοκληρώθηκαν στη Λάρισα οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν τη 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.
Οι εορτασμοί μάς υπενθύμισαν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.
Φέτος σε μια συμβολική κίνηση αφιερωμένη στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού φυτεύθηκαν δέκα άνθη, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει ένα από τα δέκα άρθρα των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας στην πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων στη συνοικία Αβέρωφ, με πρωτοβουλία της Ιστορικής Λαογραφικής Ένωσης Λάρισας και την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass