Χαμόγελα στα παράλια Αγιάς

«Πυρετός» προετοιμασίας στα καταστήματα εστίασης, αισιοδοξία για ρεύμα ενδοθεσσαλικού τουρισμού *Τι ζητά το Κόκκινο Νερό που υποδέχθηκε ήδη τα πρώτα γκρουπ από την Πολωνία

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2021 21:05

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες επιχειρηματιών του τουρισμού και ιδιοκτητών καταλυμάτων στην παραλιακή ζώνη της Αγιάς και ιδιαίτερα στον άξονα Αγιόκαμπος - Σωτηρίτσα - Βελίκα, ενόψει του καλοκαιριού, ενώ η πρόσφατη άρση των περιοριστικών μέτρων, άναψε το «πράσινο φως» και για την επανέναρξη της εστίασης.
Στο μεταξύ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η κίνηση στα εξοχικά της περιοχής ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, αν και οι θαρραλέοι που βούτηξαν στα καθαρά νερά ήταν λίγοι.


Αυτό που διαπιστώνει κάποιος τις τελευταίες μέρες, επισκεπτόμενος τα παράλια, είναι ο πυρετός εργασιών ανακαίνισης σε καταστήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς μέρα με τη μέρα η περιοχή μπαίνει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς. Ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν τη λειτουργία τους κάποια beach bar με τις οργανωμένες παραλίες, ενώ εκτιμάται ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο θα έχουν ανοίξει σχεδόν όλες.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αγιάς, Νίκο Ντάγκα, «η κίνηση στα καταστήματα εστίασης -που ξεκίνησαν να λειτουργούν αμέσως μετά το Πάσχα- αρχίζει τα Σαββατοκύριακα να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Στην αναπτυξιακή πορεία της παραλιακής ζώνης της Αγιάς συμβάλλουν και οι μεγάλες αλυσίδες καφέ της Λάρισας, οι οποίες σχεδόν όλες έχουν ανοίξει καταστήματα - παραρτήματα στα παράλια, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αυτή η επενδυτική έκρηξη, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και αποδεικνύει τη δυναμική της περιοχής» δηλώνει στην «ΕτΔ» ο Ν. Ντάγκας.

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
Στο μεταξύ ιδιαίτερη ζήτηση καταγράφεται για την ενοικίαση καταλυμάτων της σεζόν (ουσιαστικά το τρίμηνο Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος). Αυτοί που χρόνια τώρα εμπιστεύονται την περιοχή, ανανέωσαν ήδη τις συμφωνίες τους με τους ιδιοκτήτες, ενώ στο παιχνίδι μπαίνουν συνεχώς νέοι πελάτες. Οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις ξεκίνησαν αμέσως μετά το Πάσχα και κορυφώνονται αυτές τις ημέρες. Οι τιμές ποικίλουν, ανάλογα την περιοχή (όσο πιο κοντά στη θάλασσα, τόσο πιο ακριβό), με την παλαιότητα του κτιρίου, τον εξοπλισμό, κ.ά. Μία μέση τιμή κυμαίνεται στα 1.500 ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων θεωρούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι ικανοποιητική, καθώς οι περισσότεροι Θεσσαλοί θα αποφύγουν τα ταξίδια με αεροπλάνο και καράβια και θα προτιμήσουν τις κοντινές περιοχές. Ωστόσο δεν θα είναι λίγες οι οικογένειες που θα προτιμήσουν τις αυθημερόν αποδράσεις (ακόμη και 2 μέσα στο Σαββατοκύριακο), αποφεύγοντας τη διανυκτέρευση, θεωρώντας τις τιμές γύρω στα 40-50 ευρώ (ιδιαίτερα την περίοδο 15 Ιουλίου - 15 Αυγούστου) ιδιαίτερα τσιμπημένες.

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ
Συνεπείς και φέτος στο ραντεβού τους με την καταπράσινη περιοχή του Κόκκινου Νερού είναι οι Πολωνοί τουρίστες, καθώς εδώ και αρκετές ημέρες έφτασαν οι πρώτες οικογένειες.
Στην ευρύτερη περιοχή του Κόκκινου Νερού η εικόνα που αντικρίζει κάνεις είναι τελείως διαφορετική από αυτήν των παραλιών της Αγιάς. Τα διαθέσιμα τουριστικά καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης είναι σαφώς λιγότερα, οπότε το άγχος των επιχειρηματιών για την πληρότητα δεν τους βαραίνει. Υπάρχουν όμως άλλα ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Νομού Λάρισας, Ηλία Ευσταθίου, «αρκετές από αυτές τις επιχειρήσεις δεν ενισχύθηκαν οικονομικά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ούτε με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ούτε από χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως η «Ανάσα». Ακόμη η πρόσβαση από τη Μακεδονία, ελλείψη ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό, παραμένει προβληματική.
Τέλος, οι επαγγελματίες του Κόκκινου Νερού βλέποντας τις επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή του Πλαταμώνα για την αντιμετώπιση της βραχώδους παραλίας, με το έργο «Αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτής του Δ.Δ. Πλαταμώνα», ζητούν ανάλογες επενδύσεις και στην περιοχή τους, η οποία αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν στην περιοχή μας ένα έργο ουσίας» καταλήγει ο κ. Ευσταθίου.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass