Εισαγγελική παρέμβαση για θεραπευτήριο

«ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» ΚΑΙ «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ «ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ» ΜΕ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2021 21:10

Διαδοχικές αποδεικνύονται οι καταγγελίες που αφορούν τις συνθήκες νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό σε ιδιωτικές δομές υγείας, καταγγελίες που διαβιβάζονται στις εισαγγελικές Αρχές προκαλώντας, όπως είναι αυτονόητο, παρεμβάσεις.


Αυτήν τη φορά η καταγγελία αφορά Θεραπευτήριο (Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης) της Λάρισας, όπου, μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται ότι στο πλαίσιο του «περιορισμού του κόστους», σημειώνεται η «ισοπέδωση» «κάθε έννοιας υγειονομικού πρωτοκόλλου» και χαρακτηριστικά αναφέρεται η νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό «ακόμη και στα ίδια δίκλινα δωμάτια» με νοσούντες από άλλες παθήσεις. Η ανώνυμη αναφορά που δηλώνουν πως υπογράφουν «εργαζόμενοι» και «υγειονομικοί» στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης όπου φέρεται να «λαμβάνουν χώρα» όσα καταγγέλλονται, αποστάλθηκε την περασμένη εβδομάδα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- σε πολλούς αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος τη διαβίβασε στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Παρότι ανώνυμη η αναφορά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστολος Τζαμαλής, παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα και μάλιστα με κατεπείγοντα χαρακτήρα με αφορμή και τη σοβαρότητα των όσων καταγγέλλονται, η βασιμότητα των οποίων θα ελεγχθεί.
Εισαγγελική έρευνα που μεταξύ άλλων εστιάζει σε δύο επίμαχες διαστάσεις. Η πρώτη διάσταση που θα εξεταστεί είναι αυτή των ασθενών, που φέρεται πως νόσησαν από κορονοϊό ενώ νοσηλεύονταν, αλλά και των ασθενών που εισήλθαν για νοσηλεία ενώ είχαν νοσήσει. Η δεύτερη και εξίσου σοβαρή διάσταση αφορά στο εάν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, όπως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ή η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) και ειδικότερα αν δηλώθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού.

«ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ»
Μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ότι «η επιχείρηση», «από την αρχή της πανδημίας στη προσπάθειά της να περιορίσει τo κόστος και να μη χάσει τις εισαγωγές νέων ασθενών, έχει πλήρως ισοπεδώσει κάθε έννοια υγειονομικού πρωτοκόλλου». Χαρακτηριστικά σημειώνεται πως «από τον Οκτώβριο του 2020 που ξεκίνησε το δεύτερο κύμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα στο αποκορύφωμα του τρίτου επιδημικού κύματος», στο Θεραπευτήριο νοσηλεύει «συνεχώς μολυσμένους από Covid-19 ασθενείς μαζί με περιστατικά καθαρά από κορονοϊό, ακόμη και στα ίδια δίκλινα δωμάτια που διαθέτει». Σε άλλο σημείο της αναφοράς σημειώνεται ότι πρόκειται για «ενιαίο κτίριο, χωρίς διακριτές δομές και αυστηρά πρωτόκολλα όπως θα έπρεπε και με μία κεντρική είσοδο και μόνο» και προστίθεται «κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και καμία μέριμνα τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό». Τέλος, αναφέρεται πως «ενάντια στον νόμο και στις υποχρεώσεις» δεν αναφέρθηκε «στις αρμόδιες αρχές» ότι το Θεραπευτήριο «έχει συνεχώς δεκάδες μολυσμένους από Covid-19 ασθενείς» με τους καταγγέλλοντες να διευκρινίζουν μάλιστα τι έγινε για να «θάψουν» τα περιστατικά «που είχαν ξεκάθαρα μολυνθεί εξαιτίας των πρακτικών» του Κέντρου. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα εξεταστούν στοιχεία σχετικά με τη χρονική περίοδο που αφορά η καταγγελία, ενώ τέλος θα εξεταστεί εάν διακινδύνευσε η υγεία του προσωπικού και ειδικότερα αν νόσησε κάποιος από το προσωπικό.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass