«Πιλότος» ο Δήμος Κιλελέρ στη διαχείριση αποβλήτων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ 37,40% ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2021 15:20

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το πρόγραμμα ορθής διαχείρισης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων που υλοποίησαν οι Αντιδημαρχίες Αγροτικής Ανάπτυξης και Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος του Δήμου Κιλελέρ. Σημειώνεται πως οι συσκευασίες φυτοφαρμάκων απορρίπτονται συνήθως μετά το άδειασμά τους στα σημεία υδροληψίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Στον Δήμο Κιλελέρ γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος που διογκώνεται λόγω της παραγωγής αποβλήτων από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες κατά τη διαχείριση των συσκευασιών τους. Πρακτικά το πρόβλημα είναι έντονο στους Δήμους με μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, όπως και ο δικός μας. Βασικός στόχος για την αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών είναι η διαλογή και συλλογή τους από τον ίδιο τον χρήστη έτσι ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα απόβλητα».
Από τις αντιδημαρχίες μάλιστα δόθηκαν τα συγκριτικά στοιχεία της τελικής συλλογής των κενών συσκευασιών σε σχέση με την προηγούμενη συλλογή που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο σύνολο του Δήμου τον Φεβρουάριο είχαν περισυλλέγει 35.660 κενές φιάλες φυτοφαρμάκων (2.700 kg), ενώ τώρα ο αριθμός των φιαλών ανήλθε στις 49.000 (3.710 kg). Βεβαιώθηκε δηλαδή μια αύξηση της τάξεως του 37,40%.
«Αυτός ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός συλλεχθέντων κενών φιαλών, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, υπερκέρασε τον αρχικό στόχο των 45.000 που είχαμε θέσει, δεν επιτεύχθηκε τυχαία, δεν ήταν μια σύμπτωση συγκυριών και καταστάσεων. Ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια και όλους όσοι συμμετείχαν τους ευχαριστώ δημόσια για τη συνεισφορά τους στην επιτυχή διεκπεραίωσή του. Όλοι μαζί, αφού επεξεργαστήκαμε τη στρατηγική για την προστασία του περιβάλλοντος, θέσαμε νέους υψηλότερους στόχους, τους οποίους και πετύχαμε κατορθώνοντας να συλλέξουμε περίπου 50.000 κενές φιάλες φυτοφαρμάκων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass