Επαινος για μαθήτρια της Καρυάς

Πρώτευσε σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό *Συγκινητική εκδήλωση με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ελασσώνος

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2021 21:22

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Φωτογραφίες: Ανδρέας Νικούλης
Με μια λιτή εκδήλωση - συνάντηση, λόγω των περιοριστικών προληπτικών μέτρων κατά του Covid-19, η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος τίμησε τη μαθήτρια του Γυμνασίου Καρυάς Ελασσόνας Κλεονίκη Ρούσι για την 1η θέση που κατέλαβε στον 10ο Καλλιτεχνικό

Διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. με θέμα: «Πανδημία: Ευκαιρία να δω τη ζωή αλλιώς;».
Άλλωστε, η απονομή τιμής είχε προαναγγελθεί πρόσφατα από τον Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα στα δημόσια συγχαρητήριά του προς τη μαθήτρια.
Στη μεγάλη ευρύχωρη σάλα υποδοχής της Ι. Μητρόπολης, όπου έγινε η τιμητική «συνάντηση», βρέθηκαν ο «οικοδεσπότης» σεβασμ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, η τιμώμενη μαθήτρια Κλεονίκη Ρούσι, οι γονείς της, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας Αδάμος Γκουγκουλιάνος, η φιλόλογος Αθανασία Παπαδημητρίου, που ενέπνευσε και στήριξε τους μαθητές στην όλη προετοιμασία, αλλά και ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο διάκονος π. Ιάκωβος Γκασντερίδης.
Χαρακτηριστικά, τα όσα είπε, ανάμεσα στα άλλα, ο Μητροπολίτης Ελασσώνος απευθυνόμενος προς τη μαθήτρια, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της:
«Μεγάλη η χαρά μας για την πρωτιά της Κλεονίκης και πραγματικά μας κάνει περήφανους και σαν τοπική κοινωνία και σαν επαρχία, όταν ένα δικό μας παιδί πρωτεύει σε οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Και για αυτόν τον λόγο πήραμε την πρωτοβουλία και εμείς από την πλευρά μας, σαν τοπική Εκκλησία να σε βραβεύσουμε και να σε συγχαρούμε και με αυτόν τον τρόπο να σου δώσουμε και την ώθηση για να συνεχίσεις πάνω σε αυτό στο οποίο βραβεύτηκες.
Παρόλο που είσαι ακόμη στην αρχή του Γυμνασίου, από τώρα έχεις δείξει με την πρωτιά αυτή ότι έχεις κάποια έφεση στη φωτογραφική. Γνωρίζουμε ότι η φωτογραφία είναι και επιστήμη και μεγάλη τέχνη, και μπορεί κάποιος μέσα από τη φωτογραφία, να θαυμάσει αυτά τα οποία ο Θεός μας έδωσε να χαρούμε και μέσα στον κόσμο αυτόν στον οποίο ζούμε.
Μέσα από αυτήν την πανδημία βλέπουμε ότι δεν είναι μόνο τα δυσάρεστα αυτά που προβάλλονται στον Τύπο, οι ασθένειες και οι απώλειες των δικών μας ανθρώπων, αλλά μέσα από την πανδημία μπορεί να βγάλουμε και κάτι καλό.
Θέλω να σε συγχαρώ για την επιτυχία σου αυτή και θα ήθελα να συνεχίσεις με την όμορφη ενασχόληση της φωτογραφίας.
Είναι μία ολόκληρη τέχνη η φωτογραφία και να μην την αφήσεις, να ασχοληθείς με ευκαιρία και με κίνητρο αυτή σου την επιτυχία.
Πάνω απ’ όλα εύχομαι να έχεις υγεία και οι γονείς σου να καμαρώνουν το παιδί τους για αυτή του την επιτυχία. Όλοι μας και εμείς που είμαστε η πνευματική σου οικογένεια αλλά και η οικογένειά σου, να μαθαίνουμε από σένα τα καλύτερα, στην πρόοδό σου και στην επιτυχία σου, μέσα στο σχολείο.
Να είσαι άξια, συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία να έχεις στη ζωή σου...».
Ο κ. Χαρίτων, εκτός από τον τιμητικό έπαινο που απένειμε στη μαθήτρια του Γυμνασίου Καρυάς, της δώρισε και μία φωτογραφική μηχανή, για να της δώσει ώθηση να συνεχίσει πάνω σε αυτό στο οποίο βραβεύτηκε, όπως με νόημα, τόνισε.
Με τη σειρά της, η βραβευθείσα μαθήτρια ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα για την τιμή προς το πρόσωπό της και του χάρισε τη φωτογραφία, με την οποία πήρε το πρώτο βραβείο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Τέλος, ο διευθυντής του Γυμνασίου Καρυάς Αδάμος Γκουγκουλιάνος, ευχαριστώντας τον για την τιμητική φιλοξενία στην Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος, φρόντισε να προσφέρει στον Μητροπολίτη ένα όμορφο γεμάτο καλάθι με τοπικά προϊόντα της Καρυάς Ολύμπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass