Μια βόλτα στο ποτάμι και μία ημερίδα

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΙΩΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2021 21:47

Μια διαφορετική επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην όχθη του Πηνειού. Οι εκπαιδευτικοί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την

επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ενημερώθηκαν για τα τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα, για το φυσικό αλλά και ιστορικό περιβάλλον και παρελθόν της κοίτης του Πηνειού ποταμού και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν όλοι μαζί μια απόσταση 2 χιλιομέτρων. Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τις εισηγήσεις του Αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ Ευαγγέλου με θέμα «Οι νεομάρτυρες Δαμιανός ο Εν Κισσάβω και Ιωάννης ο Εκ Μονεμβασίας και ο ρόλος τους στα χρόνια της Τουρκοκρατίας», της προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού κ. Ζ. Λαδίκα με θέμα «Ο πολιτισμός του Πηνειού», του εκδότη του Θεσσαλικού Ημερολογίου και προέδρου του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας κ. Κ. Σπανού με θέμα «Η Ιστορία του Πηνειού», της αν. γενικής δ/ντριας Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Ζωής Φτίκα με θέμα «Πράσινες διαδρομές στο ποτάμι της πόλης μας στο πέρασμα της ιστορίας της», της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Λάρισας κ. Κ. Χατζημίχου με θέμα «Πλάθοντας Παραποτάμιες Μυθοϊστορίες» και τέλος οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την εκπαιδευτική προσέγγιση της περιβαλλοντικής αξίας του Πηνειού από τον κ. Σπανό Κων/νο αν. υπεύθυνο Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας. Βασικό συμπέρασμα της χθεσινής ημερίδας είναι ότι η γνώση του παρελθόντος μπορεί να γίνει κινητήρια δύναμη που θα διαμορφώσει την πολιτισμική - περιβαλλοντική ταυτότητα του μελλοντικού πολίτη και θα τον καταστήσει ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass