Διαμαρτυρήθηκαν για το εργασιακό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2021 15:15
Ο πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων  Φαρσάλων Απόστολος Αναγνώστου Ο πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων Απόστολος Αναγνώστου

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συγκέντρωση πραγματοποίησε προχθές το Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, ενώ ψήφισμα κατά του νέου νομοσχεδίου εξέδωσε και το

Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων.
Ο πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων κ. Απόστολος Αναγνώστου στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η εργατική τάξη δεν πρέπει να κουβεντιάσει και να διαπραγματευτεί σε ένα νομοσχέδιο τερατούργημα που είναι μόνο για τα σκουπίδια. Επέκρινε τα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας, που προωθεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ και του παράνομου - ψεύτικου ανύπαρκτου Ε.Κ. Φαρσάλων.
Ακόμα ο κ. Αναγνώστου έκανε λόγο ότι πριν από 135 χρόνια, καθώς ο αγώνας για το 8ωρο γενικεύονταν, τρομαγμένοι, φοβισμένοι οι καπιταλιστές της τότε εποχής μιλούσαν για «την τρέλα του 8ωρου». Τότε ήταν η πρώτη και κυριότερη ανάγκη για την εργατική τάξη. Σήμερα, η Κυβέρνηση της ΝΔ, επιδιώκει νέα παρέμβαση στον εργάσιμο χρόνο. Όμως οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές, ούτε ρομπότ. Μέσα σε ένα 24ωρο πρέπει να κοιμούνται, να τρέφονται και φυσικά, επειδή μιλάμε για ανθρώπους, να έχουν ελεύθερο χρόνο και για την οικογένεια.
* Το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων, απέστειλε ψήφισμα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που θίγει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων απευθυνόμενο στους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, που κήρυξε η ΓΣΕΕ με βασική απαίτηση να αποσυρθεί το έκτρωμα του νομοσχεδίου που καταρρακώνει κάθε αξία και κάθε αξιοπρέπεια του εργαζομένου και κατ’ επέκταση της ίδιας της οικογένειας.
Με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: α) Αυξάνεται το πλαφόν των νόμιμων υπερωριών, ενώ οι εργαζόμενοι χάνουν το δικαίωμα στη θέση εργασίας τους οριστικά, καθώς οι εργοδότες -πλέον- υποχρεούνται να καταβάλλουν ορισμένους μόνο μισθούς υπερημερίας σε περίπτωση άκυρης απόλυσης και εφόσον το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση της εκάστοτε επιχείρησης. β) Περιορίζεται το απεργιακό δικαίωμα, ενώ αίρεται και η θεμελιώδης προστασία των εκπροσώπων των εργαζομένων από απολύσεις. γ) Απελευθερώνονται οι απολύσεις και γίνονται ανεξέλεγκτες, ξηλώνεται το δίκαιο της καταγγελίας και η προστασία από την απόλυση. δ) Ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να σταματήσει εκ των υστέρων την ακυρότητα της απόλυσης -έναν μήνα μάλιστα μετά τη λήξη της τρίμηνης αποσβεστικής προθεσμίας του εργαζόμενου για κατάθεση ακυρωτικής αγωγής- σε περίπτωση που πάσχει ακυρότητας για μη καταβολή αποζημίωσης ή δεν τηρήθηκε ορθά ο τύπος. Αίρεται συνεπώς, η θεμελιώδης υποχρέωση του εργοδότη σε περίπτωση απόλυσης, να τηρήσει τον έγγραφο τύπο και να καταβάλλει τη νόμιμη αποζημίωση. ε) Καταργεί την Κυριακάτικη αργία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους.
Σε αυτήν την ιδιαίτερη συγκυρία όλοι μαζί προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass